Міжнародний валютний фонд рекомендував урядам країн-членів не надавати криптоактивам статусу офіційної валюти або законного платіжного засобу, щоб «захистити монетарний суверенітет і стабільність», ідеться у заяві МВФ.

Рекомендація увійшла до переліку «елементів ефективної політики щодо криптоактивів», який МВФ розробив «на тлі банкрутства різних бірж та інших учасників криптоекосистеми, а також обвалу деяких криптовалют».

Окрім того, щоб не визнавати їх офіційною валютою, у МВФ радять ухвалити однозначний податковий режим для криптоактивів, а також створити спільну систему моніторингу обігу криптовалюти за участю різних національних агентств та органів влади.

Крім того, радять моніторити вплив криптоактивів на стабільність міжнародної валютної системи, а також розвивати цифрову інфраструктуру та альтернативні рішення для транскордонних платежів.

У МВФ погодилися, що заборона криптовалют – «не найкращий вихід», водночас низка представників у раді директорів заявляла, що й такі заходи виключати не варто.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Першою країною у світі, яка легалізувала криптовалюту біткоїн як офіційний платіжний засіб, став Сальвадор.

В Україні криптоактиви легалізовані, однак не можуть бути засобом платежу. Водночас Нацбанк планує запустити національну цифрову валюту е-гривня. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі