Microsoft зніме обмеження на кількість вихідних днів і відпусток, які можуть отримати постійні працівники компанії в США, пише The Verge.

Це значить, що робітники компанії не будуть привʼязані до кількості оплачуваних днів, які закладають на початку календарного року. Натомість вони зможуть брати вихідні й мінівідпустки в будь-який час, допоки це не заважає вчасному виконанню робочих завдань.

Зміни запровадять з 16 січня. З цього дня навіть нові працівники Microsoft не повинні будуть чекати на нарахування днів на відпустку, щоби взяти вихідний. Крім того, компанія пропонує 10 вихідних на свята, для безоплатної відпустки чи поліпшенням ментального стану.

Це дозволить більшій кількості штатних працівників Microsoft працювати дистанційно, з дому, вважають у Microsoft. Працівники з-за кордону або з погодинною оплатою поки що не матимуть доступ до безлімітної кількості днів на відпустки.

Як пише The Verge, Microsoft не є першою компанією США, яка вводить такі правила. Схожі заходи вже запровадили Netflix, Salesforce, LinkedIn й Oracle.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Ринок праці в Україні відновився лише на половину від довоєнного рівня, згідно з аналітикою Work.ua. За їхніми словами, повномасштабне вторгнення Росії спричинило найбільшу кризу на ринку праці України.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі