Через «банки» в monobank українці зібрали близько 11 мільярдів з початку повномасштабної війни, повідомив співзасновник онлайн-банкінгу Олег Гороховський. 

У «банках» благодійних фондів було зібрано 3,7 мільярда гривень, «банки» волонтерів – 6,8 мільярда гривень, благодійний кешбек – 78,1 мільйона гривень. Збори, ініційовані monobank, сягають 325,5 мільйона гривень.

«Ми отримали внесок 100 000 гривень від клієнта, якому 8 років. Я попросив зв’язатися з його батьками й уточнити, чи немає тут помилки. Останні два роки Лев просив усіх родичів і друзів дарувати йому на ДН лише гроші: він хотів відкрити свій бізнес, і тепер він їх усі переказав ЗСУ. Сказав, що без перемоги відкрити бізнес не зможе. Помилки немає», – розповідає Гороховський.

Лев став одним із понад 1 700 000 клієнтів monobank, які з початку повномасштабної війни підтримали ЗСУ через «банки» благодійних фондів, волонтерів або переказували на благодійність кешбек.

«Наймолодшому помічнику ЗСУ 6 років, і перерахував він 5 гривень. І цей внесок точно не менш важливий, ніж внесок бізнесмена Лева», – підкреслив співзасновник monobank.

За це онлайн-банк отримав нагороду від фандрейзингової платформи United24 за підтримку України й українців. Вона зроблена з бахмутської солі й кримського ракушняка. 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Більше 60% українців витратять частину новорічного бюджету на допомогу ЗСУ.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі