Telegram представив оновлення, ідеться в блозі. Відтепер у меседжері можна створювати гілки, щоб організовувати обговорення у великих групах, а також колекційні псевдоніми; перетворювати відеоповідомлення на текст (для Premium-акаунтів) і користуватися новими інтерактивними емодзі.

Гілки в групах

Групи, де більше 200 учасників, можуть увімкнути функцію гілок для обговорення певної теми. Гілки працюють як окремі чати в групі з окремими налаштуваннями (сповіщення, власні поширені медіа). У гілках можна користуватися функціями опитувань, прикріплених повідомлень і ботів. Їх додали, щоб сприяти розвитку дискусій і «додати нові можливості персоналізації».

Адміністратори груп можуть увімкнути гілки в налаштуваннях групи, і у «Дозволах» визначити, кому з учасників групи дозволено створювати гілки й керувати ними.

Пізніше у 2022 році планують представити подібну функцію для малих груп. Поки тест-драйв функції гілок можна провести цій публічній групі.

Колекційні псевдоніми

Крім основного псевдоніму, користувачі зможуть створити кілька колекційних, для окремого аканту або чату.

Ці псевдоніми будуть захищені блокчейном. Їх можна купувати й продавати через нову платформу.

Інтерактивні емодзі

Загалом Telegram створили 12 нових пакунків емодзі. Оновлення включає чотири нові інтерактивні емодзі («для тих випадків, коли ви вчитеся, спите чи щось підозрюєте»). Їх можна використати як реакції або повноекранні ефекти в особистих чатах.

Анонсували й «незначні поліпшення дизайну». Зокрема, додали нову анімацію, коли користувач проводить вліво для відповіді. Якщо натиснути на його номер телефону, відкриється нове меню з кількома опціями виклику.

А поки Telegram буде завантажувати повідомлення в групі чи каналі, користувачі зможуть бачити нову анімацію, що переливається.

Також оновили нічний режим для iOS: кажуть, кольори стали більш збалансованими й з кращими ефектами розмиття під час прокручування списку чатів.

На Android тепер можна змінювати розмір тексту в налаштуваннях чатів. 

Крім того, для користувачів Premium з’явилася можливість перетворювати відеоповідомлення в текст.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Наприкінці серпня в Telegram з’явилася «файна українська» мова, яку можна встановити на інтерфейсі програми.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі