В Україні запустили Національний кадровий резерв, повідомляє Державна служба зайнятості.

Проєкт із використанням штучного інтелекту допоможе українцям знайти роботу або відкрити власну справу, заявила заступниця міністра економіки Тетяна Бережна.

Як це працюватиме

Штучний інтелект має визначити пул професій, який відповідає здібностям та рівню soft skills людини. Для цього треба пройти тестування тут.

Ці дані автоматично формуються у інтерактивному резюме, яке людина може переслати роботодавцю через Єдиний портал вакансій або роздрукувати та взяти із собою на співбесіду.

Інтерактивне резюме дозволить людини мати перевагу у роботодавця перед іншими претендентами зі стандартними резюме, адже містить інформацію, яка «потрібна рекрутеру для розуміння відповідності до вимог актуальної вакансії», вважають у Нацслужбі зайнятості.

Якщо штучний інтелект виявив, що людина має схильність до ведення власної справи, то в межах Національного кадрового резерву працює навчання підприємництву.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У вересні 2022 року в Україні запрацював Єдиний портал вакансій, його створило Мінекономіки, Державна служба зайнятості разом із шістьма найбільшими сайтами з працевлаштування: work.ua, robota.ua, grc.ua, novarobota.ua, pidbir.com, ua.jooble.org.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі