Малі, середні бізнеси й greentech-підприємства, що постраждали від війни, можуть отримати грант до 50 тисяч євро від проєкту «Український бізнес у дії».

Грантову підтримку нададуть щонайменше 20 підприємствам, які пройдуть конкурсний відбур на основі заявок.

Гранти можна буде використати на інновації й технічні послуги, які сприяють розвитку підприємства, а також на ресурси й обладнання, потрібні для того, щоб адаптуватися під час реалій війни.

У виняткових випадках гранти можуть покривати частину операційних витрат підприємства протягом шести місяців (якщо без цього підприємство не може безперервно функціонувати).

Щоби взяти участь, малим і середнім бізнесам потрібно мати чітку аргументацію щодо того, як вони використовуватимуть грант у довгостроковій перспективі, а також треба мати:

  • юридичну реєстрацію в Україні чи в ЄС, якщо підприємство релокувалося після 24 лютого (ФОПів не допускають до участі);
  • мінімальний термін діяльності – 2 роки;
  • від 10 до 250 співробітників (або від 5, якщо це «зелене» підприємство);
  • максимальний річний дохід – 50 мільйонів євро.

Також взяти участь не можуть підприємці консалтингової галузі.

Подавати заявки на участь можна до 20 листопада. Більше про проєкт можна дізнатися за посиланням.

Також 2 листопада організатори проведуть онлайн-подію, де розкажуть, як правильно подати заявку, які критерії відбору й використання грантових коштів. Зареєструватися можна тут.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Український бізнес в дії» – це проєкт грантової підтримки, що реалізується Програмою розвитку Європейського фонду для Південно-Східної Європи (EFSE DF), Програмою технічної допомоги Зеленого фонду для зростання (GGF TAF), міжнародною консалтинговою компанією CIVITTA, а також за фінансової підтримки Європейського Союзу в межах ініціативи EU4Business.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі