Американський репер Каньє Вест (Йе) придбає соцмережу Parler, повідомляють у Parlement Technologies, яка володіє компанією.

Це альтернатива Twitter, популярна серед американських консерваторів, зазначає Reuters. Сторони планують оформити угоду в четвертому кварталі 2022 року. Інші деталі в Parlement Technologies наразі не розкривають.

«У світі, де консервативні погляди можуть викликати неоднозначну реакцію, ми маємо бути переконані, що маємо право на вільне самовираження», – цитують у компанії заяву репера.

В інтервʼю Reuters CEO компанії Джордж Фармер розповів, що переговори про купівлю Parler розпочалися після Paris Fashion Week, який завершився 4 жовтня.

Майже в той самий час, 7 жовтня, Meta (Instagram, Facebook) заблокувала репера «за антисемітські дописи», а вже 8 жовтня і Twitter заборонив Весту писати нові пости, зазначає видання.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Parler – соцмережа, яку створили у 2018 році. Разом із Gettr, Truth Social від Дональда Трампа і Gab позиціонує себе як «альтернативу Twitter, яка має свободу слова».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: Parlement Technologies