У «Дії» тепер можна автоматично зареєструвати ТОВ без обовʼязкової участі держреєстратора, повідомляє Мінцифри. Функцію запустили спеціально до Дня Незалежності України.

Для реєстрації бізнесу потрібно мати електронний підпис або «Дія.Підпис». ТОВ автоматично зареєструють, якщо всі учасники бізнесу – громадяни України, а в керівника й довіреної особи немає обмежень діяльності.

У Мінцифри кажуть, що подання заявки займає до 20 хвилин, а реєстрація – близько хвилини. На порталі «Дія» також можна обрати систему оподаткування – загальну (з реєстрацією платником ПДВ) або спрощену.

Завдяки автоматичним послугам вам не потрібно чекати на рішення чиновника чи відповідь держреєстратора. Скористатися послугою можна де завгодно.

Послугу реєстрації ТОВ із держреєстратором запустили в «Дії» ще в жовтні 2020 року – тепер із процесу прибрали участь держреєстратора, щоби зекономити час для українців.

Однак це оновлення опціональне: українці й надалі можуть реєструвати бізнес із держреєстратором. Тоді розгляд заявки займатиме близько однієї доби, кажуть у Мінцифри.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Море бавовни» від Uklon і пусті полиці «Ашан»: розповідаємо, як українські компанії вітають українців із Днем Незалежності.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі