ТРЦ Ocean Plaza, який може належати російським бізнесменам, передали в Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА), пише «Інтерфакс-Україна».

Агентство отримало арештовані корпоративні права підприємства на понад 350 мільйонів гривень.

Гроші, отримані від роботи ТРЦ, використовували для виробництва й постачання боєприпасів армії країни-агресора, зазначив генпрокурор Андрій Костін.

Крім активів Ocean Plaza, Генпрокуратура передала АРМА ще 34 обʼєкти нерухомості, повʼязаних з РФ. Загальна сума заарештованого перевищує 2 мільярди гривень, підкреслює Офіс генпрокурора.

Раніше Forbes повідомляв, що ТРЦ планують відкрити для відвідувачів з 11 серпня 2022 року.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Після початку повномасштабного вторгнення Росії торговельний центр залишався закритим. Згодом, за даними Асоціації ритейлерів, на нульовому поверсі відкрився супермаркет «Ашан» і ще декілька магазинів («Алло Max», MasterZoo й декілька острівків).

За даними джерела Forbes, в Офісі президента думають, яким способом можна націоналізувати торговельний центр. В ОП нібито розглядають кілька варіантів. Один із них – передача російської частки за рішенням суду в управління Фонду держмайна або її продаж. Другий варіант – тристороння угода між усіма власниками про продаж компанії.

Більш детально про ситуацію довкола ТРЦ Ocean Plaza ми розповідали тут.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі