Ілон Маск відмовився купувати соціальну мережу Twitter за 44 мільярди доларів, повідомляє The Assosiated Press із посиланням на лист, адресований раді директорів компанії.

Адвокати Маска стверджують, що Twitter не виконав своїх зобов’язань згідно з договором про купівлю, зокрема протягом майже двох місяців не надав інформації щодо фейкових чи спам-акаунтів у соціальній мережі: «Іноді Twitter ігнорував запити пана Маска, іноді він відхиляв їх з причин, які здавалися невиправданими, а іноді він стверджував, що виконує їх, надаючи пану Маску неповну або непридатну інформацію».

Згідно з угодою, Ілон Маск тепер має сплатити Twitter мільярд доларів, але у компанії не погоджуються на такий варіант. Правління компанії буде подавати в суд на Маска, аби той все-таки купив соцмережу, та впевнене, що переможе у суді, заявив голова ради директорів Брет Тейлор.

Також у Twitter заявили: щодня видаляють один мільйон спам-акаунтів, і вони складають менше 5% активної бази користувачів.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Наприкінці квітня стало відомо, що Ілон Маск купує соціальну мережу Twitter за 44 мільярдів доларів. Він заявив, що хоче зробити Twitter ліпшим: додати нові функції, зробити «відкритими» для аудиторії алгоритми, а також побороти спам-ботів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі