Видання DOU вперше опублікувало рейтинг 30 геймдев-компаній, представлених на українському ринку станом на листопад 2021 року.

До рейтингу потрапили компанії, які розробляють мобільні ігри, АА- (нішеві ігри) й ААА-проєкти (розроблені великими студіями з великим бюджетом), аутсорс-студії та стартапи IT-компаній. Складали рейтинг за кількістю фахівців.

За кількістю працівників найбільшою компанією є Playrix – компанія, яка розробляє й випускає мобільні ігри для широкого кола користувачів, як-от: Gardenscapes, Township і Homescapes. На другому місці компанія Ubisoft – єдиний розробник і видавець AAA-ігор, де працює понад 1000 співробітників. Також у п’ятірці лідерів Plarium, Gameloft і Wargaming.

Майже половина геймдев-компаній працюють у змішаному форматі – і віддалено, й у офісах. Дистанційну роботу пропонують сім компаній, але за потреби працівники можуть відвідати офіс. Ще шість пропонують роботу лише в офісі, а дві шукають спеціалістів з огляду на територіальне розміщення.

Офіси геймдев-компаній представлені лише в семи українських містах. Найбільша кількість таких компаній у Києві. Також офіси є в Харкові, Львові, Одесі, Рівному, Дніпрі та Вінниці.


Видання DOU раз на пів року публікує топ-50 IT-компаній. За аналогією з весни 2022 року видання планує складати рейтинг із 25 компаній, які займаються розробленням ігор.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі