Месенджер Telegram випустив оновлення (8.0.1 для Android і 8.1 для iOS), повідомляють у компанії.

У новій версії додатку з’явилася можливість дивитися, хто з членів групи прочитав повідомлення, функція запису відеотрансляцій, кольорові теми для конкретних чатів тощо.

Теми для чатів

В особистих чатах з’явилася можливість встановлювати одну з восьми доступних тем. У них використовуються кольорові градієнти для блоків повідомлень й анімовані фони з тематичними візерунками.

Тему встановлюють для обох учасників чату. Вона має денну та нічну версію, а також зображатиметься на всіх пристроях. 

Прочитані повідомлення

У невеликих групах користувачі можуть дивитися, хто саме з учасників прочитав відправлене повідомлення. Ця інформація зберігається лише протягом семи днів після відправлення.

У компанії обіцяють, що Telegram не зберігатиме інформацію про те, які повідомлення читають користувачі.

Інтерактивні емодзі

У застосунку також додали можливість запустити додаткові ефекти на весь екран під час натискання на деякі анімовані емодзі.

Якщо в співрозмовника відкритий чат, він побачить ефекти в той самий момент, коли людина натискає на емодзі.

Запис трансляцій і відеочатів

Адміністратори можуть записати не тільки звук, але й відеопотік із трансляції. Якщо чат записується, це буде відзначено червоною крапкою поруч із його назвою. Збереженим відеозаписом можна буде поділитися з користувачами, які пропустили ефір.


На початку вересня 2021 року Telegram презентував попереднє оновлення. 

У новій версії застосунку на iOS та Android зняли обмеження на глядачів відеоконференцій. Раніше в них могли брати участь до 1000 людей.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі