Компанія Google буде платити європейським ЗМІ за використання їхніх текстів. Першу угоду уклали з Францією, повідомляє CNN із посиланням на заяву Google і компанії APIG, що представляє французькі ЗМІ.

Google і APIG домовилися, що платитимуть відповідно до кількох критеріїв. Зокрема, «внесок медіа в політичну та загальну інформацію, щоденний обсяг публікацій і щомісячний інтернет-трафік». Але яку суму отримуватимуть ЗМІ, не повідомили. 

Після цього Google почав укладати ліцензійні угоди про співпрацю з конкретними ЗМІ. Компанія вже підписала угоди з Le Monde та Le Figaro.

Ці угоди визнають права видавців на захист авторських прав, пояснив президент APIG і генеральний директор Les Echos Le Parisien.


У 2019 році Європейський Союз змінив законодавство про авторські права. Нове законодавство передбачає, що пошукові системи та соцмережі мають платити ЗМІ, якщо використовують їхні тексти. Це перша за останні 20 років реформа законодавства про авторські права в ЄС.

Оскільки Франція пітдтримала нововведення ЄС і зробила його частиною свого законодавства, то укладання угод почали з неї.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі