Платіжні системи Visa та MasterCard заборонили використання своїх карт на PornHub після підтвердження того, що сайт заробляє на відео зі сценами насильства й неповнолітніми, пише The New York Times.

У заяві MasterCard ідеться, що розслідування «підтвердило порушення наших стандартів, що забороняють незаконний уміст на їхньому вебсайті». Це змусило компанію припинити співпрацю з PornHub.

У Visa зазначили, що доручають фінансовим установам, які обслуговують материнську компанію Pornhub MindGeek, припинити обробку платежів до завершення розслідування.

У Pornhub заявили, що розчаровані діями Mastercard і Visa.


4 грудня вийшла колонка журналіста The New York Times Ніколаса Крістофа, у якій він написав про те, що Pornhub не блокує контент зі сценами насильства. Зокрема, розповідав про відео оголеної 14-річної дівчинки, а також про контент із нападами на непритомних жінок і дівчат. Pornhub звинувачення відкидав.

Після цього платіжна система Mastercard, яка приймає платежі на сайті Pornhub, вирішила провести власне розслідування. Через чотири дні після виходу колонки Крістофа Pornhub змінив політику та правила розміщення контенту на сайті. Він скасував дозвіл будь-кому охочому завантажувати відеозаписи на сайт. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі