Мінцифри та корпорація Microsoft співпрацюватимуть у сфері розвитку хмарних сервісів, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Інвестиції Microsoft складуть понад 500 мільйонів доларів.

Насамперед ідеться про впровадження в Україні програми Azure Expansion Program. Вона передбачає створення гіпермасштабованих хмарних сервісів, пояснює Михайло Федоров.

Уряд розглядає можливість перенесення сервісів «Дія 2.0» у хмари Microsoft, додає міністр. 

Також інвестиції спрямують на будівництво двох дата-центрів Microsoft в Україні, повідомляють AIN.

Крім цього, компанія навчатиме українських студентів користуватися своїми продуктами та проводитиме олімпіаду з програмування в Україні.


 Євросоюз виділить 25 мільйонів євро на розвиток електронного урядування та цифрової економіки в Україні. Міжнародну допомогу спрямують до Мінцифри для оптимізації адміністративних послуг і їх цифровізації та впровадження прогресивних технологій електронної ідентифікації.

 Мінцифри готує до запуску Дія.City – «першу у світі» цифрову бізнес-країну. Вона охопить технологічні сфери. Застосунком зможуть користуватися насамперед українські та міжнародні IT-компанії, інвестиційні фонди, стартапи, освітні організації. Особливістю Дія.City стане окремий податковий режим, а також система спрощених валютних розрахунків.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Microsoft