12 листопада PlayStation 5 надійде в продаж на семи ринках: у США, Канаді, Мексиці, Австралії, Новій Зеландії, Японії та Південній Кореї, повідомляє Sony Interactive Entertainment.

19 листопада консолі будуть доступні в усьому світі, зокрема в Україні.

Ціна на модель PlayStation 5 Digital Edition становитиме 12 999 гривень, а PlayStation 5 з дисководом Ultra HD Blu-ray ™ – 15 999 гривень.

Консолі мають 16 гігабайтів оперативної пам’яті GDDR6 і вперше обладнані SSD-накопичувачем на 825 гігабайтів.

В обох моделях PS5 вбудований центральний і графічний процесори. Це поліпшило швидкість роботи – 5,5 гігабайт за секунду. А якість графіки зросла до 4K.

Геймери нових PS5 зможуть відчути ефект повного занурення в ігри, оскільки консолі мають тривимірний звук і бездротовий контролер DualSense.

Компанія SIE збільшила кількість нових ігор для обох моделей: 

 Devil May Cry 5™ Special Edition (Capcom)

 Final Fantasy XVI (Square Enix)

 Five Nights at Freddy’s Security Breach (Steel Wool Studios and ScottGames)

 Hogwarts Legacy (Warner Bros. Games)

 Нова гра серії God of War (Santa Monica Studio)

Ексклюзиви для PS5 від SIE Worldwide Studios будуть коштувати від 1 699 до 2 999 гривень. Серед них – наприклад, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales Ultimate Edition, Sackboy A Big Adventure.

Одночасно з PS5 компанія випустить й аксесуари для геймерів. Зокрема, бездротовий контролер DualSense (2 099 гривень), гарнітурау з підтримкою 3D-звуку (2 999 гривень), HD камеру для запису ігор (1 799  гривень).


 У 2019 році Sony Interactive Entertainment запустила студію PlayStation Productions, яка займатиметься екранізаціями відеоігор компанії для кіно й телебачення.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Sony