В Україні запустили сервіс для пошуку віддаленої роботи Reworker.

Ідея виникла більш як рік тому, коментує The Village Україна засновник проєкту – екскерівник AIN.ua Артур Оруджалієв.

«У мене є папка в Notes зі списком ідей. Ця ідея там лежала понад рік. Подумав, що зараз прийшов час. У мене кілька проєктів на паузі через карантин і з'явився час на реалізацію. Ну і вірю, що після всього цього тренд віддаленої роботи буде швидко рости», – каже Оруджалієв.

Сайт наразі працює у тестовому режимі. Шукати роботу можуть зараз, а також після карантину усі, хто хоче і може працювати поза офісом – менеджери проєктів, асистенти, журналісти, маркетологи. На сайті можна знайти дистанційну роботу як на повний день, так і парттайм або фріланс.

«Ми не просто розміщуємо вакансію на сайті, а допомагаємо роботодавцю швидше знайти співробітника за допомогою додаткового таргетингу, просуваючи вакансії певним цільовим аудиторіям», – додає автор проєкту.

Розміщення вакансій безкоштовне для роботодавця. Наразі проєкт не планує монетизацію.

«Запуск зараз – це точно не про бізнес. Навіть коли закінчиться карантин – компанії ще дуже довго не будуть винаймати. Я це прекрасно розумію. Але мені щиро хочеться почати це саме зараз – щоб показати, що не все так погано і щоб допомогти деяким людям. До того ж, я великий фан віддаленої роботи і саме зараз є великий шанс залучити безліч людей «на свій бік». Потім же буде стандартна історія монетизації – брати гроші з рекламодавців за розміщення, додаткові функції, промоушн», – пояснює Оруджалієв.

Також на сайті є розділ «волонтерство», де фонди й організації можуть знайти людей, які хочуть допомогти.