«Укрзалізниця» готова повернути на свій баланс міську електричку та інтегрувати її в проєкт Kyiv City Express, повідомляють у компанії.

За умови підтримки міста, компанія планує провести повне оновлення електричок. З 2012 року 10 поїздів міської електрички було передано до «Київпастрансу».

«Ми пропонуємо «Київпастрансу» повернути нам ці поїзди та виділити на їх відновлення 500 мільйонів гривень. Цих коштів буде достатньо, щоб провести капітальний ремонт з подовженням терміну експлуатації цього рухомого складу. Крім того, фактично це ті кошти, які місто витрачає щороку на утримання цих поїздів. Подальші витрати та організацію роботи ми беремо на себе», – коментує директор філії «Південно-Західна залізниця» Роман Веприцький.

Проєкт Kyiv City Express передбачає модернізацію існуючої залізничної мережі Київської області та зручне поєднання між собою маршрутів.  «Укрзалізниця» планує реалізувати план впродовж 2019-2021 років.

Загальна довжина проєкту буде 343 кілометрів, що з’єднає між собою 46 залізничних станцій. Зокрема, це броварський, білоцерківський, трипільський та бориспільський напрямки, що будуть з’єднані міською електричкою.

«Це має бути проєкт з фінансуванням з бюджету Києва та міст-сателітів столиці. Ми успішно запустили бориспільський експрес і розуміємо, що є нагальна потреба повного якісного оновлення приміського сполучення Київського вузла», – додають у компанії.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Анна Бобирєва / The Village Україна