Швейцарська корпорація Nestle збирається розширити виробництво вегетаріанських і веганських продуктів, повідомляє Bloomberg.

Зараз дослідники Nestle експериментують з молоком на основі волоських горіхів і чорниці, а також із лате з додаванням спіруліни. За інформацією агентства, вже навесні 2019 року компанія випустить веганський бургер.

Бургери будуть зроблені із сої та пшениці. За задумом творців, на смак вони не повинні відрізнятися від м’яса. Зараз у лінійці Nestle для веганів є «курячі» нагетси із сої, морозиво без молока, вегетаріанські сосиски і ковбаси.

«Вегетаріанство ще ніколи не було таким популярним, і ця тенденція збережеться, я в цьому переконаний», – розповів головний технолог Nestle Стефан Палцер. Покупців, які відмовляються від продуктів тваринного походження, він називає швидкозростальним «харчовим плем’ям».