За сім місяців 2018-го року (з січня по липень) Державна фіскальна служба України відзвітувала про 4 200 випадків призупинення митного оформлення товарів через підозру в порушенні прав інтелектуальної власності.

За цей час порушили сім справ щодо ввезення та вивезення контрафактних товарів на загальну суму майже 1,4 мільйона гривень.

Зокрема, одеська митниця виявила 4 400 пар кросівок із позначеннями, що схожі на знаки Adidas, Nike, Puma. «Контрафактну продукцію намагалось ввезти з Китаю одне з українських товариств... Митне оформлення було призупинено та справу направлено до суду. За рішенням суду було підтверджено, що товар переміщувався з порушенням прав інтелектуальної власності, тому його було конфісковано», – йдеться в повідомленні фіскальної служби.

Зазначається, що сума конфіскованої продукції становить понад мільйон гривень. Суд наклав штраф на компанію у розмірі 17 000 гривень.

Також митниця Одеси зупинила ввезення з Китаю 417 пар навушників із незаконним використанням логотипа Apple. Товар на суму 104 тисячі гривень також конфіскували та наклали аналогічний штраф.


 Скільки «сірої» техніки Apple в Україні.

обкладинка: unsplash