Мобільний оператор lifecell з 22 серпня переводить частину абонентів на 28-денну тарифікацію замість помісячної. «Київстар» і Vodafone уже зробили це, пише LIGA.net.

З 22 серпня lifecell буде розраховувати за новою моделлю 5 тарифів – «Лайфхак», «Лайфхак Плюс», «Хайп», «Дзвінки всім (2017)» та «Дзвінки всім». А з 5 вересня оператор планує перевести на «28-денний місяць» користувачів ще трьох пакетів – «3G Смарт 69», «Смартфон 2018» та «Абсолютна свобода».

Видання пише, що у lifecell пояснюють такі зміни інфляцією та додають, що для клієнтів зростання вартості послуг буде «незначним» – приблизно на 6 копійок на кожну гривню. Як альтернативу оператор пропонує перейти на контрактну форму обслуговування.

«Київстар» почав використовувати 28-денну модель з середини літа на чотирьох тарифах: «Безлім Розмови», «Безлім Соцмережі», «Безлім Відео», «Максимальний Безлім». А Vodafone вже застосовує її для всіх тарифів, крім лінійки Vodafone Device, зазначає LIGA.

В результаті абоненти платитимуть операторам не 12, а 13 разів на рік, прокоментував виданню директор Центру економічної стратегії Гліб Вишлинський. За його підрахунками, якщо решта умов тарифів залишаться незмінними, оператори збільшать прибуток на 8% при інфляції у 8,9% (згідно з прогнозами НБУ).


 У лютому 2018-го lifecell скасував тариф «3G + Свобода» та перевів абонентів на більш дорогий.

обкладинка: unsplash