Аналітики YouControl опрацювали дані, що стосуються українців, згаданих у глобальному журналістському розслідуванні Paradise Papers («Райські папери»).

68

українців фігурують у
розслідуванні «Райські папери»

Серед них 55 чоловіків і 13 жінок, передає YouControl.

Дві третини українців-засновників офшорів з Paradise Papers є керівниками чи власниками українських компаній, які працюють в аграрному, фінансово-інвестиційному, фармакологічному, транспортному, енергетичному та ІТ секторі.

З 57 офшорів, власниками яких є українці, 27 зареєстровані на Британських Віргінських островах, 11 на Бермудських островах, 7 у Республіці Мальта, 4 на острові Мен, 3 на Кайманових островах, 3 на Сейшельських островах, 1 у Великобританії і 1 на острові Джерсі.

5 листопада було оприлюднено глобальне журналістське розслідування Paradise Papers («Райські папери»). Витік інформації включає 13,4 мільйона документів, що здебільшого належать одній провідній компанії в офшорних фінансах.

Історії стосуються того, як політики, транснаціональні корпорації, знаменитості використовують системи трастів, фондів і «компаній-одноденок», щоб приховати інформацію.