У Viber з'явилася можливість змінювати прив’язаний до акаунту номер телефону без втрати даних. Про це йдеться в офіційному прес-релізі компанії.

Раніше зміна номера мобільного телефону приводила до втрати аккаунта Viber і необхідності заводити новий. Тепер у користувачів з'явилася можливість переходити на новий номер, а також змінювати основний мобільний пристрій, зберігаючи зміст чатів, списки контактів та інші дані.

«Щоб змінити номер в Viber, досить встановити в смартфон або планшет нову SIM-карту: додаток автоматично ідентифікує це і запропонує користувачеві змінити номер телефону, а також, при необхідності, зберегти історію листування в хмарному сховищі. Після цього для зміни номера потрібно лише ввести новий номер і підтвердити його, отримавши код в SMS», — йдеться в повідомленні.

При зміні номера на оновлений аккаунт переноситься вся необхідна інформація: контакти, діалоги, список паблік акаунтів, на які підписаний користувач, придбані стікерпаки. Всі присутні в Viber друзі користувача, який змінив номер, автоматично отримають повідомлення і пропозицію зберегти нову контактну інформацію.

Якщо користувач збирається змінити не тільки номер телефону, але і пристрій, перед цим необхідно перенести контакти зі старого смартфона на новий. Це можливо тільки в тому випадку, якщо платформа залишається колишньою: наприклад, перенести дані з Android на iOS не вдасться.

 Rakuten Viber є частиною японської Rakuten Group. Має близько 800 мільйонів унікальних користувачів в 193 країнах. Користувачі можуть в додатку відправляти безкоштовні текстові повідомлення, різноманітні стікери, фотографії, відео і дудли, обмінюватися даними про місцезнаходження в будь-якій точці світу і здійснювати безкоштовні дзвінки в HD-якості.