«Українці зібрали майже 50 мільярдів гривень на банки в Monobank», – про це повідомив у своєму Telegram-каналі співзасновник Monobank Олег Гороховський. Також він розповів про оновлення банок, над якими працює команда.

Головна редакторка The Village Україна звернулася по коментар до маркетинг-директора Monobank Анатолія Рогальського, щоб детальніше розібратися, що саме змінилося в функціоналі банок.

Раніше ми розповідали про найбільший редизайн Monobank і навіщо він потрібен

Зміни, за словами Рогальського, найбільше провокують великі фонди, тому що команда Monobank комунікує з ними частіше. Однак найбільше надихаються тим, як люди користуються цим інструментом, тому в найближчому майбутньому анонсують функцію «дружніх зборів», де можна буде об’єднуватися, щоби швидше закривати великі суми. Про оновлення, що вже з’явилися в банках останнім часом, написав Олег Гороховський:

1

Можна зберігати банки інших людей собі

Щоб стежити за прогресом банок, на які вам не байдуже, або дивитися, як рухаються командні збори, можна перейти за посиланням на банку в застосунку й натиснути прапорець. 

«Тепер усі цікаві вам банки під рукою й не треба їх повторно шукати в соцмережах. Також ви можете постійно моніторити прогрес збору (або навіть вивести його на homescreen-віджет, який ми додали місяць тому)», – пише співзасновник Monobank.

 2

Можна налаштувати періодичні відрахування

Щоб довготривалі збори не згасали, у команді Monobank пропонують налаштовувати періодичні відрахування на обрані банки (ті, які ви додали собі за допомогою прапорця).

3

У банок тепер є IBAN

Це дає змогу долучити до зборів бізнеси, оскільки юридичні особи не можуть переказувати гроші на банку, а потребують реквізитів. IBAN – це можливість ділитися реквізитами з бізнесами й отримувати донейти від юридичних осіб.

«Якщо ви зареєстровані в реєстрі волонтерів, то юрособа зможе навіть не платити податки за такий донейт», пише Гороховський. У такому випадку волонтеру треба надіслати бізнесу заяву – офіційне запрошення приєднатися до збору. Шаблон цієї заяви у Monobank також підготували.

4

Фонди можуть відкривати багато зборів одночасно

Анатолій Рогальський пояснює, що раніше банки для фондів робилися на базі банок для фізичних осіб і лежали в розділі «Накопичення». Хоча переказ грошей на благодійний фонд – це не накопичення, а донейт. Тоді в Monobank додали до розділу «Накопичення» список фондів, але в одного фонду може бути одночасно 20–30 різних зборів. І якби так створили багато банок для одного фонду, у списку відображалося б 20 фондів «Повернись живим» чи United24, і це було б незрозуміло для клієнта.

«Тепер фонди живуть окремо (Інші платежі > Благодійність). Тобто разом із тим ми виправили логічне нестикування. І тепер є окремо фонди та збори. Тобто можна зайти всередину фонду й побачити всі їхні збори, а можна просто задонейтити на фонд», – коментує маркетинг-директор Monobank.

 5

Можна прикріпити звіт до банки

«У наступному релізі ви отримаєте можливість прикріпляти звіт у банку після її розбиття. Звіт буде доступний за посиланням на розбиту банку», – написав Олег Гороховський.

Анатолій Рогальський пояснює, як це працює. Розбиті банки зберігаються в архіві, тепер можна зайти в архів і додати до банки посилання на звіт. Тобто автор збору може пред’являти звіт не лінком на Google Диск, а лінком на ту саму банку. Ця функція є опціональною. Як і про збір, про звіт автор збору повинен комунікувати зі своєю аудиторією самостійно. Автоматично висвічуватися в усіх донейтерів він не буде.

Для допоміжних банок командних зборів можна прикріпити факт переказу, розмістивши квитанцію платежу в будь-якому сховищі та додати це посилання до звіту.

 Користувачів, які ще не бачать оновлень, просять трохи почекати.