Центр підприємництва й інновацій Startup Ukraine та Міжнародна організація з міграції запустили програму «Як створювати та розвивати бізнес в Україні?» Долучитися запрошують представників мікро- та малого бізнесу, а також тих, хто тільки прагне відкрити власну справу. Програму реалізують у три етапи: навчання, менторська підтримка й подача заявок на гранти.

Узяти участь у програмі зможуть 150 людей: 75 майбутніх підприємців і 75 власників малих підприємств, які створюють додану вартість, робочі місця та докладаються до розбудови української економіки. Під час програми вони навчаться розробляти бізнес-план, отримають глибоке розуміння бізнес-процесів і можливість залучити кошти на свою справу.

Що чекає на учасників: перший етап

У межах першого етапу відбудуться офлайн-тренінги в пʼятьох містах: Львові, Івано-Франківську, Вінниці, Полтаві та Києві. За два дні учасники почують досвідчених підприємців і дізнаються:

 Як досягти фінансової незалежності та мати стабільний прибуток

 Як обрати правильну бізнес-ідею, запустити проєкт на ринок і не «прогоріти»

 Де брати гроші на свої проєкти, як правильно побудувати фінансову модель, щоби бізнес став прибутковим

 Як розвивати й масштабувати бізнес в умовах війни й економічної нестабільності та багато іншого.

Дати тренінгів

  • Київ – 5–6 серпня;
  • Полтава – 12–13 серпня;
  • Вінниця – 19–20 серпня;
  • Івано-Франківськ – 26–27 серпня;
  • Львів – 1–2 вересня.

Що чекає на учасників: Другий етап

Другий етап триватиме протягом місяця. У межах нього учасники отримають підтримку від менторів у форматі групових майстер-майндів. Фахівці нададуть зворотний зв’язок щодо кожної ідеї або бізнесу, допоможуть створити план для запуску чи розвитку проєктів і поділяться власними інструментами створення й підтримки бізнесу під час війни.

Що чекає на учасників: Третій етап

Учасники, які успішно завершать навчання, зможуть перейти до третього етапу – подати грантову заявку й отримати 7 тисяч євро на розвиток власної справи. 10 найкращих проєктів також отримають інформаційну підтримку від Startup Ukraine.

Кінцевий термін подачі заявок уже у серпні – варто поспішити, щоб потрапити до програми.

Потрапити до програми підтримки

Матеріал підготовлено за підтримки МОМ і Startup Ukraine

Програму реалізує МОМ за підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW