Нові покоління креативників потребують нових поколінь ноутбуків. Lenovo Yoga 7 – це потужні, професійні пристрої для роботи із задачами будь-якої складності: від роботи з текстами до аудіо та графічними редакторами. Важать ноутбуки всього 1,49 кілограма, тож не обтяжать ні робочу поїздку, ні відпочинок.

The Village Україна разом із Lenovo й представницями креативних професій з агенції Promodo розповідають про особливості їхньої роботи та характеристики ноутбука, які допомагають генерувати якісний контент, а ще надихають на продуктивну роботу.

Ірина Гайдідей

дизайнерка

Щодня я роблю зображення для щонайменше 4–5 постів у соцмережі. Крім того, ми з креативною командою розробляємо ідеї для медійних банерів, на їх втілення в мене зазвичай є 1–2 дні.

Зараз у моєму ноутбуці 1ТБ пам’яті, і цього поки достатньо. Але щоби ноут працював постійно швидко, щомісяця я відвантажую половину матеріалу на хмарне сховище.

У мене завжди ввімкнений Photoshop і його бета-версія із ШІ, а також Figma й Illustrator. Тому головною характеристикою ноутбука для мене є потужність, щоби всі програми могли працювати одночасно й не гальмували. Слабкі ноути витримують роботу хіба з одним відкритим графічним редактором, а потрібні програми для моушн-дизайну чи монтажу взагалі не кожен пристрій здатен вивезти.

Окрім високої потужності, для дизайнера важать відсоток охоплення палітри sRGB, тобто якісна кольоропередача, висока ємність акумулятора, підтримка SSD (жорсткого диска), наприклад, на 1ТБ, який є сховищем для готових проєктів, а також спеціальна відеокарта: на ноутбуках, що підтримують Windows, це зазвичай ігрові відеокарти, бо вони забезпечують найвищу продуктивність.

Чому Lenovo Yoga 7 полюблять дизайнери

Потужність і памʼять

Lenovo Yoga 7 оснащені процесорами AMD Rembrandt+ серії 7000 останнього покоління, їхня продуктивність забезпечує роботу з вимогливими до ресурсів програмами й мультизадачність. Плавну роботу десятка програм, запущених одночасно, забезпечує встановлена в Lenovo Yoga 7 оперативна пам’ять LPDDR5-6400.

Твердотілий накопичувач із 1024 ГБ вбудованої пам’яті дозволяє зберігати сотні проєктів або десятки тисяч фото. А ще бренд гарантує ультрашвидкий запуск встановленої в пристрій операційної системи Windows 11 Home і застосунків.

Продуктивність

Ноутбуки Lenovo Yoga 7 завдяки акумулятору ємністю 71 Вт-год і функціям швидкої зарядки й інтелектуального живлення мають збільшений час автономної роботи. Креатор може працювати в режимі багатозадачності протягом усього дня та встигати більше.

Настя Становська

копірайтерка

Робочий день копірайтерки складається з текстів, текстів і ще трошки текстів. У мої обов’язки входить як написання дописів, так і пошук інформації для них. Тож тексти шукаю, тексти пишу й редагую. Але іноді мені потрібно власноруч не тільки пост написати, а наприклад, придумати й зібрати мемчик для проєкту. SMM-копірайтинг буває цікавішим, ніж просто афіші й дописи.

Я рідко виходжу на зідзвони з клієнтами, частіше з внутрішньою командою. Але водночас гарна камера дуже важлива, бо ми зараз розкидані по всій Україні й світу, і хочеться чітко бачити улюблених колег і щоб вони мене також добре бачили.

Щоб закрити всі мої копірайтерські потреби, ноутбук повинен мати, бадум-тссс, клавіатуру. Але якщо серйозно, то важлива ергономічність клавіатури, якої форми й розміру клавіші, чи зручно розташовані ключові кнопки, наприклад, backspace може бути замала чи занадто високо поставлена. Я можу звикнути до будь-якої клавіатури, але для швидкого набору потрібна саме продумана ергономіка. Мій ноут також має тримати заряд мінімум шість годин. Хоча я й можу деякі задачі робити з телефона, але надаю перевагу роботі з ноутбука: так зручніше й швидше.

А ще бажано, щоб ноут мав сучасний процесор і вдосталь оперативки. Інколи під час пошуку інформації відкривається забагато вкладок. Не хочеться, щоби пристрій зависав від цього.

Також у ноутбуці я звертаю увагу на дизайн. Важливо, щоб девайс був тонкий і легкий, щоби його можна було всюди з собою брати. А цікавий колір корпусу – завжди перевага. Якщо ноутбуком можна користуватися як планшетом, це приємний бонус, особливо, коли водночас ще є сенсорний екран. Це функція, про яку згадуєш тричі на рік, але дуже сумуєш, коли користуєшся пристроєм без неї.

Чому Lenovo Yoga 7 полюблять копірайтери

Естетика й вага

Ця модель універсальна, екологічна й комфортна та важить усього 1,49 кілограма. Завдяки ергономічному дизайну її можна використовувати в режимах «планшет», «лептоп», «тент» або «стенд» для виконання найрізноманітніших задач. Працюєш у кавʼярні чи далеко за містом або переглядаєш соцмережі чи потокові відео, згорнувшись калачиком на дивані, – цей ноутбук створений, щоб підлаштовуватися під потреби. А ще він має стильний корпус з анодованого алюмінію й відтепер доступний у новому кольорі морської бірюзи, який приверне увагу будь-кого.

Камера

Вбудована FHD вебкамера Lenovo Yoga 7 у поєднанні з технологіями Lenovo Smart Appearance і Smart Noise Cancelling забезпечує кришталево чисте аудіо й відео для безперебійного віртуального звʼязку. Креатори можуть швидко й безпечно входити в систему та завжди створювати чудове враження завдяки якісним відеодзвінкам, де б вони не перебували.

Аліса Мироненко

фотографка

Коли ми говоримо про фотографію з погляду контенту для соціальних мереж, варто зауважити, що це дуже стрімкий і постійний процес. Контент-плани узгоджуються щотижня, тож швидкість і мобільність у пріоритеті в цьому процесі.

Я спеціалізуюся на фотографії й стоп-моушені (анімація). За відео відповідальний відеограф. За моушн-дизайн – моушн-дизайнер. Ми розділяємо ці напрями для більшої ефективності. Кожен робить те, на чому спеціалізується найкраще.

Окрім оброблення фото, я також роблю багато презентацій, оскільки відповідаю за розроблення візуальних концепцій. Робота з текстами, посиланнями, багато веббраузингу – усе, щоби якомога яскравіше й зрозуміліше донести своє бачення до клієнта й команди.

Найважливішою характеристикою в ноутбуці для мене є кольоропередача. Вона повинна бути максимально натуральною й не спотворювати кольори. Тому кольорова гама 100% DCI-P3, Adobe RGB і 100% sRGB дуже важлива. Також періодично я відкалібровую екран у спеціаліста.

На щастя, завдяки хмарним сховищам питання памʼяті нині не є таким болісним. Я не монтую фільми Нолана, тож 1ТБ мені більш ніж достатньо. Ситуацій, коли мені не вистачало памʼяті пристрою, не було, а от коли Lightroom просто несподівано вилітав, так. І це дуже не приємна ситуація. Тому сучасний процесор + оперативна памʼять + відеокарта – це формула впевненої роботи з фотоконтентом.

Чому Lenovo Yoga 7 полюблять фотографи

Екран

Lenovo Yoga 7 оснащено глянцевим 14-дюймовим PureSight дисплеєм із підтримкою Dolby Vision і сенсорним OLED-екраном із роздільною здатністю 2880x1800 пікселів. Дисплей має яскравість 400 ніт і 100-відсоткове колірне охоплення за DCI-P3. Сенсорний екран із підтримкою мультитач показує чітку реалістичну картинку й забезпечує зручне керування.

Якісне відображення графіки

За якісне відображення графіки відповідає відеокарта AMD Radeon 680M Graphics, вона дозволяє використовувати програми для створення цифрових малюнків, фоторедакторів і релаксу під час гри.

Захист даних

Щоб запобігти доступу сторонніх до особистих файлів, креатори можуть налаштувати швидку й безпечну автентифікацію завдяки інфрачервоній камері: криптографічний код TPM 2.0 зашифрує інформацію в накопичувачі пристрою. А завдяки міцному корпусу військового класу за стандартом MIL STD 810H ноутбук може впоратися з усіма труднощами, які можуть виникнути на шляху.

МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ