Свідоцтво про народження, закордонні паспорти, ідентифікаційні коди, документи на нерухомість – цей перелік здається нескінченним. А ще довшим він є, коли потрібно терміново щось знайти або швидко перекласти всі важливі папірці в тривожну валізку. Коли документів стає аж надто багато, варто задуматися про їхнє вдале зберігання.

Український бренд Family Side розробив спеціальні зберігачі для сімейних документів Family, які допоможуть тримати всі папери разом.

The Village Україна разом із Family Side розповідають пʼять секретів упорядкування документів та організації простору.

Секрет №1. Тримайте всі документи разом

Може здаватися, що зберігати папери на дім на кухні, а свідоцтва про народження дітей – у спальні, це звично й узагалі не приносить проблем. Але коли вам терміново знадобиться певний документ, мозок почне панічно перебирати всі схованки, витрачаючи дорогоцінний час.

Щоб уникнути такої ситуації, тримайте важливі папери разом у зафіксованому місці. Тоді ви лише простягнете руку та візьмете потрібний документ. 

Секрет №2. Позбувайтеся малозначних паперів

Періодично сортуйте ваші документи. Старі медичні довідки, нотатки кількарічної давнини, протерміновані гарантійні чеки й інші неактуальні папери лише займають простір. Замість них можна зберігати важливі фотографії, табелі успішності малюків чи їхні малюнки.

Але будьте уважні під час свого мініприбирання. Наприклад, протермінований закордонний паспорт стане в пригоді, коли ви будете оформлювати новий.

Секрет №3. Систематизуйте

Після відсіювання непотрібних паперів, варто створити систему їхнього розподілу або використати ту, що вже є в теках для документів. Зручними є зберігачі зі щільними файлами, де можна розміщувати документи за форматами – паспорт, посвідчення, свідоцтво, звичайні папери А4.

Такі файли легко знімаються, що дає змогу зручно копіювати документи. А ще їхню послідовність можна змінювати, щоб найважливіші папери тримати ближче та за потреби швидко їх діставати.

Секрет №4. Підберіть зручний органайзер

Органайзери, на відміну від полиць чи коробок з-під техніки, які вже не витримують купи паперів, спеціально виготовлені під ваші потреби: від упорядкування документів до зберігання важливих дрібничок.

Команда Family Side подбала про те, щоб ваші документи могли зберігатися в надійному місці, і створила зручні зберігачі. Маленька кишенька для USB чи щільні файли з поділами для паспортів: усе продумано для того, щоби тримати документи неушкодженими та легко знаходити їх за нагальної потреби.

Секрет №5. Упорядковуйте простір красиво

Тепер, коли ви звільнили полиці від зайвих паперів і викинули непотрібні коробки, час задекорувати простір.

Якщо ви тримаєте документи в шкіряному зберігачі Family, необовʼязково ховати його десь у шафах. Використайте теку як елемент декору. Завдяки універсальній кольоровій палітрі зберігач не лише впорядкує ваші папери, а й оригінально доповнить інтер’єр. 

Eco Family Grey з екошкіри

купити

Strict Family Black із натуральної шкіри

купити

Big Family Bordo з натуральної шкіри

купити

Матеріал підготовлено за підтримки