Компанія Apple провела щорічну презентацію нових гаджетів. The Village Україна розповідає про головні анонси – чотири iPhone 15 та нові Apple Watch.

iPhone 15

Нові iPhone 15 вийдуть у чотирьох модифікаціях: iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max. Це будуть перші iPhone, які матимуть USB-C порт замість Lightning. Кабель також зможе заряджати MacBook, iPod, Apple Watch і навіть AirPods.

iPhone 15 отримали новий дисплей Super Retina XDR. Смартфон можна придбати у двох розмірах: 6,1 дюйма й 6,7 дюйма (iPhone 15 Plus). Екран матиме оновлений керамічний захист, а також буде водонепроникним.

Камера нових iPhone 15 матиме 48 мегапікселей. Режим «Портрет» тепер вмикатиметься автоматично, коли в кадрі зʼявлятиметься людина чи тварина. Батареї нових iPhone 15 має вистачати щонайменше на цілий день, кажуть розробники.

Apple iPhone 15 Pro матиме новий 3-нанометровий чіп A17 Pro, який в Apple називають «найшвидшим» і «проривним». Смартфони з «найтоншими бортами в історії серії» робитимуть із титану.

Процесор матиме шість ядер, смартфон буде «добре пристосований до відеоігор», кажуть у компанії. На iPhone 15 Pro вже у 2023 році вийдуть ігри Tom Clancy's The Division Resurgence, Resident Evil 4, Resident Evil Village, а Assassin's Creed: Mirage – у 2024 році.

Кнопку для перемикання звуку замінили на Action Button, як у Apple Watch. Новий iPhone 15 Pro матиме екран розміром 6,1 дюйма, а iPhone Pro Max – 6,7 дюйма.

iPhone 15 можна буде придбати за 799 доларів, а iPhone 15 Plus – за 899 доларів. Преміальний iPhone 15 Pro коштуватиме 999 доларів, а iPhone 15 Pro Max – 1199 доларів. Гаджети можна передзамовити вже 15 вересня.

Apple Watch

Нові Apple Watch стали першим продуктом від компанії з нульовими викидами вуглецю. Вони матимуть новий чіп S9 і стануть «найшвидшими» в історії лінійки. Apple також представили Apple Watch Ultra 2 з «найяскравішим в історії серії дисплеєм».

Apple Watch отримали нову функцію Double Tap, яка дозволить відповідати на дзвінки чи завершувати їх завдяки подвійному дотику великим і вказівним пальцями.

Найбільш уживані запити до Siri стануть швидшими, кажуть в Apple. Крім того, тепер у Siri можна питати про стан власного здоровʼя. Наприклад, про кількість годин сну за ніч. Нові Apple Watch також дозволять «напрочуд точно» визначати відстань до iPhone із чіпом S9.

Фото: нова функція Double Tap для смарт-годинників Apple Watch

Apple Watch Ultra 2 матиме більший дисплей та зарядку, яка триматиметься довше, кажуть в Apple. Зарядка триматиметься до 36 годин у звичайному режимі або 72 у режимі енергозбереження.

Для створення ремінців для Apple Watch більше не використовуватимуть шкіру, акцент зроблять на перероблюваних матеріалах. Крім того, Apple анонсували колаборацію з брендом Hermes.

Смарт-годинник від Apple можна замовити вже зараз, вони будуть доступними у США з жовтня. Apple Watch Series 9 можна придбати за 399-499 доларів, а Apple Watch Ultra 2 за 799 доларів.