Нещодавно український стартап Ochis Coffee, який виробляє екоокуляри з кавової макухи, зібрав потрібні 10 тисяч доларів на Kickstarter. Це відбулося трохи більше як за добу. Розповідаємо про екоокуляри, які виготовляють в Україні.

Ochis – це український інтернет-магазин дизайнерських і вінтажних окулярів зі всього світу. Ochis Coffee – стартап, який придумав і створив Максим Гавриленко, один із творців Ochis.

«Після 15 років роботи в галузі оптики ми зрозуміли, що потрібно рухатися до екологічного виробництва та зменшувати негативний вплив на довкілля. Головною ідеєю нашого проєкту було замінити пластикові вироби на органічні. Ми показуємо на своєму прикладі, що екотовари можуть бути якісними та гарними, вони мають попит і варті того, щоб задля них відмовлятися від використання пластику і переходити на екологічне виробництво», – розповідають в Ochis Coffee.

В Ochis Coffee винайшли матеріал, зроблений на основі кавових залишків, льону та натуральних олій.

Виробництво оправ розташоване в Київській області. Більшість процесів виконують вручну. Кавову макуху пресують у пластини, а потім обробляють на цифровому станку. Далі оправу шліфують у кілька етапів, встановлюють фурнітуру та лінзи. Відтак насичують рослинною олією та пакують у кавовий футляр.

«Наші окуляри не мають жодного впливу на екологію. За 10 років вони повністю розкладаються у ґрунті чи воді без будь-яких наслідків для довкілля», – додають в Ochis Coffee.

Де придбати: на сайті магазину Ochis

Скільки: 2 216 гривень

Фото: Акім Карпач, Ярослав Бойченко