Скандинавський стиль – не лише про природні матеріали та базові кольори. Він — про впорядковану свідомість і розуміння, навіщо створювати в будинку інтер’єр, орієнтований на екологічність і довгострокове користування. Цей північний стиль пропонує уникати штучних і пластикових деталей в інтер’єрі, які не лише забруднюють довкілля, а й можуть негативно впливати на здоров’я людини. Головне ж у скандинавському стилі – баланс. Тому його спокійно можна доповнювати нехарактерними деталями, пам’ятаючи про гармонійність і функціональність.

The Village Україна спільно з виробником меблів Woodman розповідають про базові правила створення скандинавського стилю та показують предмети інтер’єру, які допоможуть облаштувати таку оселю.

Порада 1. Зосередьтеся на природних матеріалах

Одна з ознак скандинавського стилю й у житті, і в інтер’єрі – екологічність. Він пропагує перероблення відходів, відмову від зайвих елементів у домі та від усього, що не є натуральним і шкодить навколишньому середовищу. Тому популярний нині в меблях і декорі пластик чи поліестер варто замінити на органічне дерево, камінь чи льон або вовну. Вони довше служать і є безпечними для здоров’я.

Порада 2. Не бійтеся додавати кольорові акценти

Хоча скандинавський стиль здебільшого мінімалістичний, він необов’язково має бути витриманим у стереотипному чорному та білому кольорах. Обираючи палітру тонів для оселі, варто орієнтуватися на навколишнє середовище. Приглушені відтінки зеленого, темно-синього та сірого в поєднанні з молочним і світло-коричневим створять затишок у вашому домі. Але не бійтеся додавати акцентів, пам’ятаючи, що основа скандинавського стилю – простота та ненав’язливість.

Порада 3. Оберіть функціональні меблі

Меблі в скандинавському стилі мають бути ергономічними та компактними. Найкраще, коли вони займають небагато місця, але можуть сховати одяг, взуття, постіль і різноманітне приладдя. Щоб візуально дотриматися скандинавського стилю, варто надати перевагу однотонним фактурам, адже принтовані меблі можуть порушити гармонійність. Також зверніть увагу на якість виробів та оцініть, чи довго вони прослужать.

Порада 4. Додайте в інтер’єр живі рослини

Будь-які сукуленти, сезонні живі квіти чи масивні вазони доповнять кімнату в скандинавському стилі. Маленькими рослинами чи букетами можна прикрасити поверхні столу, комоду чи полички серванта, а більші горщики варто розмістити на підлозі.

Порада 5. Декоруйте, але не захаращуйте

Захаращене помешкання перешкоджає відпочинку та несвідомо обтяжує мозок. Проте зовсім без декору житло виглядає порожнім і незатишним. Тому в оселю варто додати свічники, вази для квітів чи картини й інші деталі. Головне знати міру, адже завдання декору – прикрасити, а не заповнити всю територію. До м’яких меблів теж можна додати акцентів у вигляді екопледів чи подушок.

Під час декорування оселі особливу увагу приділіть ванній кімнаті. Вона має містити лише найнеобхідніші косметичні засоби, велике дзеркало, кілька гачків і поличок. Не навантажуйте стіни вигадливою плиткою, натомість надайте перевагу монохромному кольору.

Порада 6. Забезпечте тепле освітлення

Теплі тони в скандинавському стилі притаманні не лише тканинам чи стінам, а також й освітленню. Правильно розташовані тіні відіграють важливу роль для створення затишку, тому під час проєктування освітлення, окрім основної люстри, варто додати підсвітку з настінних і підвісних світильників і торшерів. Не забувайте й про денне світло: великі вікна без тюлю та штор – мастхев сучасної оселі в скандинавському стилі.

Крісло MEXICO, бук натурального кольору

Ціна – 9,780 ₴

ПРИДБАТИ

Розкладний диван-футон MEXICO, бук натурального кольору

Ціна – 23,900 ₴

ПРИДБАТИ

Диван-футон ALLEGRO, бук натурального кольору

Ціна – 14,200 ₴

ПРИДБАТИ

Комплект меблів CONE, ліжко + 2 приліжкові тумби

Ціна – від 16,170 ₴

ПРИДБАТИ

Крісло-футон LAYTI-140, бук натурального кольору

Ціна – 14,700 ₴

ПРИДБАТИ

Двоспальне ліжко CARRE

Ціна – 10,440 ₴

ПРИДБАТИ

Хочу оновити інтер'єр

МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ