Облаштувати квартиру – цілий квест, особливо, коли йдеться про ванну кімнату. Цю частину житла необхідно продумати до деталей: від комфортного розташування ванни та умивальника до зручного положення ламп, меблів та аксесуарів.

The Village Україна разом із 
Ravak розповідають про сім варіантів облаштування ванної кімнати.

Прості лінії та геометричні форми

Щоб створити гармонійний інтер’єр для просторої та світлої ванної кімнати, не перевантажуйте її декором і складними лініями. Візуально збільшити простір допоможуть меблі правильних геометричних форм і пастельні кольори: пісочний, молочний і сірий. При оформленні такої кімнати найкраще обирати такі матеріали: дерево, природне каміння, метал, скло та кераміку.

Створюючи простір у сучасному стилі, не бійтеся експериментів. Наприклад, у Ravak розробили
концепцію 10°, усі елементи якої мають нахил і повертання на 10º, що робить їх більш функціональними.

Рекомендовані складові

Акрилова асиметрична ванна 10°

Класичну прямокутну ванну повернули на 10°. Таке нетипове розташування робить її більш практичною – створює велику поверхню, на якій можна залишати ванні приладдя або використовувати як сидіння.

Душові кабіни та двері 10º

Такі душові кабіни можна поєднувати з усіма виробами однойменної концепції 10°. Обирайте асиметричні, квадратні або прямокутні моделі. А система розсувних дверей економить простір у ванній кімнаті.

Умивальник 10° кутовий

Поворот кутового умивальника на 10° забезпечує економію місця у ванній кімнаті та вільний простір під час миття рук. У комплектацію виробу входять монтажний набір і кришка переливу.

Акцент на деталях і практичність

Якщо ви власник великої квартири або будинку, спробуйте поєднати в дизайні ванної кімнати стиль і практичність. Зробіть відкрите планування, якщо в кімнаті є вікно – так у приміщенні буде більше світла. Такий скандинавський стиль передбачає, що головним кольором стане білий. Щоб зробити кімнату більш «теплою», використовуйте також молочні та бежеві відтінки, а для «холодного» інтер’єру спробуйте сірі або навіть яскраві деталі. Пам’ятайте, що в основі концепції лежить принцип less is more, тому не варто перевантажувати ванну кімнату декором.

Створюючи
концепцію Chrome компанія Ravak продумала все до дрібниць: інтер’єр налічує близько 250 елементів. Спільною рисою є характерна форма овалу виробів та аксесуарів, що концептуально їх об’єднує. Якщо захочете розбавити однотонність білого кольору, додайте трохи яскравих деталей: підвісні світильники або килим.

Рекомендовані складові

Акрилова прямокутна ванна Chrome

Ванна Chrome поєднує плавні лінії овального дна та простий прямокутний корпус. Оригінальний авторський дизайн ванни розробила студія Nosal Design. Практичності додають нахил спинної частини ванни та прямі стіни. До ванни обирайте штору й душову кабіну, піддон або душовий канал, сидіння, умивальник із меблями, змішувач або додаткові аксесуари.

Напівкругла душова кабіна Chrome

Душову кабіну створили з циліндричними профілями замість дверних петель, щоб полегшити відкривання душової кабіни. Виріб можна встановити в облицьований кут ванної кімнати на литі піддони RAVAK Elipso Pro, Elipso Pro Flat, Elipso Pro Chrome або безпосередньо на підлогу із вбудованим душовим каналом чи трапом.

WC Uni Chrome RimOff

Унітази Uni Chrome RimOff не мають обідка, який потенційно небезпечний через скупчення на ньому бактерій. Спеціальна конструкція надає доступ для повного очищення за допомогою потоку води без додаткового очищення. Модель гармонійно доповнює будь-який інтер’єр та економить місце у ванній кімнаті.

Умивальник Chrome 700

Цей практичний умивальник можна обрати в трьох розмірах. Доповніть модель шафою або встановіть на стіну. Крім того, його можна поєднувати з усіма іншими виробами з концепції Chrome.

Меблі chrome

Шафи й дзеркала для ванних кімнат Chrome дизайнер спроєктував так, щоб поєднувати їх із будь-якими однойменними умивальниками, незалежно від їхнього розміру та типу. Їх виготовили з ретельно обробленого матеріалу, що не псується у ванних кімнатах із високим рівнем вологи.

Змішувачі Chrome

Мінімалістичні та округлі лінії гармонійно доповнюють стилістику концепції ванних кімнат Chrome. Оригінальний дизайн для змішувачів розробила студія дизайну Nosal Design.

Класика та прямокутні форми

Щоб створити ванну кімнату у класичному стилі, використовуйте натуральні матеріали для обробки та декору. Обирайте дерев’яне покриття, кам’яну або мармурову плитку та декоративну штукатурку з матовим фінішем. Такий дизайн буде особливо гармонійно виглядати у ванних кімнатах середнього розміру.

Прикладом такого інтер’єру є
концепція Classic від Ravak. Завдяки вбудованим елементам і класичному стилю простір стає практичним, а дизайн візуально його збільшує. Для кімнати в такому стилі найкраще обирати класичні дизайни ванн. А якщо готові до експериментів, спробуйте поєднати класику з яскравими кольорами плитки або декору.

Рекомендовані складові

Акрилова прямокутна ванна Classic

Завдяки невеликим бортам ця класична ванна надає зручний простір для приймання душу. Також у цій серії представили мініванну завдовжки лише 120 см. Вона має нормальну глибину класичної ванни і водночас може розміститися навіть у найменших кімнатах. А її прямі стінки забезпечують максимум вільного для купання місця.

WC Classic RimOff

WC Classic RimOff, як і модель із концепції Chrome, не має обідка, завдяки чому усуває ризик накопичення бруду. Дизайн унітазу адаптували до стилю однойменної концепції. Цікавою особливістю WC Classic є його приємно легке встановлення за так званою системою «click». Унітаз достатньо надіти на стрижні у стіні та затягнути. Така надійна фіксація не вимагає одночасного притримування важкої масивної кераміки.

Меблі Classic

Кожну модель шафи Classic виконали так, щоб вона забезпечувала якомога більше місця для зберігання, але не займала надто багато місця в самій ванній кімнаті. Найбільшу шафу під подвійний умивальник оснастили низьким ящиком із перегородками для дрібних речей. А щоб меблі ванних кімнат Classic могли гармонійно виглядати в будь-якій ванній кімнаті, Ravak розробили чотири кольори корпусу: білий, березовий, лате та капучино.

Функціональність та асиметрія

При створенні будь-якого інтер’єру приділяйте особливу увагу кольорам і матеріалам – це основа якісного дизайну. Прихильникам функціональності та гармонії радимо зробити вибір на користь монохромності та природних мотивів. Обирайте керамічну плитку, фарбу для стін природних кольорів і дерев’яні елементи декору.

Функціональність – головна риса
концепції Rosa від Ravak. Такий інтер’єр гармонійно поєднує всі елементи у ванній кімнаті будь-якого розміру. Обирайте душові кабіни або ванни залежно від простору, а також не забувайте про деталі, що додадуть дизайну свого стилю.

Рекомендовані складові

Акрилова асиметрична ванна Rosa

Ця ванна – збалансоване співвідношення розумної ціни й необхідних властивостей. Її оригінальна форма дозволяє з комфортом приймати ванну або душ навіть у невеликих ванних кімнатах. Душова частина має широке пласке дно та інтегроване сидіння. Удосконалити купання дозволить шторка для ванни та практичні ручки.

Умивальник Rosa II

Цю модель умивальника можна легко комбінувати з новими меблями з однойменної концепції. Його можна доповнити шафою під умивальник або ж монтувати на стіну.

Рухома штора для ванн rosa

Призначена для ванн Rosa, ця штора створює зручний широкий простір для приймання душу. Вона складається всередину душового простору над ванною, забезпечуючи безпечний і широкий вхід.

Компактність і продуманість

Що менше простору у вашій ванній кімнаті, то більш ергономічною та функціональною її варто зробити. Спробуйте додати яскравих фарб – це зробить приміщення більш затишним. А також обирайте меблі-трансформери для економії місця.

Власникам невеликих квартир варто звернути увагу на
концепцію Avocado. Особливу увагу в інтер’єрі приділили ванні, що нагадує форму авокадо. Вона забезпечує комфорт навіть у невеликому просторі та надає необмежений доступ до умивальника. Усю концепцію поєднали округлими лініями.

Рекомендовані складові

Акрилова асиметрична ванна Avocado

Найменшу ванну з асортименту Ravak створила студія дизайну Design Storz. Модель економить місце у ванній кімнаті та утворює гармонійний комплекс з умивальником. Ванна Avocado має передню панель, що дозволяє встановити умивальник над ванною, не обмежуючи доступ до неї. А округлі та прості лінії можна поєднати з будь-яким дизайном ванної кімнати.

Умивальники Avocado

Умивальники з цієї концепції забезпечують достатню кількість місця для речей, економлячи простір у ванній кімнаті. Найкраще розташовувати його над ванною або в куті кімнати.

Заощадження місця та зручність

Для власників невеликих квартир важливо не тільки створити затишний і красивий дизайн, а й зробити простір максимально технологічним і сучасним. Для цього обирайте скляні та металеві хромовані поверхні в білих і сірих кольорах і компактні меблі. Кімнати в такому стилі не варто перевантажувати яскравими кольорами.

Прикладом такого інтер’єру є
концепція BeHappy II від чеської студії дизайну Nosal Design. Вона дозволяє вмістити все необхідне навіть у найменшій ванній кімнаті. Це приклад того, як можна зберігати багато речей і заощаджувати місце.

Рекомендовані складові

Ванна BeHappy II

Ванна з концепції BeHappy II має прості лінії в дизайні. Вона функціонально вписується до ванної кімнати та забезпечує максимальний комфорт.

Умивальник BeHappy II

Модель гармонійно доповнить ванну кімнату в будь-якому стилі. Обирайте до неї компактну тумбу з цієї ж концепції.

Тумба під умивальник BeHappy II

Така тумба дозволяє зберігати у ванній кімнаті велику кількість речей та економити місце. Обирайте під умивальник Be Happy II.

Стриманість і трансформація

Якщо вам подобається мінімалізм в інтер’єрі, але хочеться чогось більш сучасного, не бійтеся експериментувати. Наприклад, зверніть увагу на асиметричні елементи та меблі. При цьому використовуйте прості елементи для оброблення ванної кімнати. Це збалансує простір. Основою кольорової палітри робіть холодні натуральні кольори: синій, зелений, білий та їхні відтінки.

Концепцію Formy 01 компанія Ravak створила, спираючись на мінімалізм і простоту форм. У стилістиці такої ванної кімнати дизайнери використали прийом асиметрії за допомогою незвичного розташування меблів й унікальної форми ванн та умивальників.

Рекомендовані складові

Акрилова прямокутна ванна Formy

У цій моделі ванни поєднали мінімалізм та асиметрію. Прямокутну форму дизайнер доповнив різними розмірами бортів – один ширший за інший. Так ванна отримала новий вигляд і практичність. Її можна самостійно облицювати керамікою, деревом, штучним каменем або використати передню й бічну панелі білого кольору.

Умивальник Formy

Такий умивальник гармонійно поєднується з усіма елементами ванної кімнати концепції Formy 01. Йому надали мінімалістичну форму, тонкі краї, легкий зовнішній вигляд і великий простір для миття. Обирайте в комбінації зі стільницею.

Стільниця під умивальник Formy

Форму стільниці розробили під умивальники концепції Formy. Вона має спеціальне просочення для максимальної стійкості до вологого середовища. Модель представили у трьох кольорах і трьох матеріалах.

Тумба під умивальник Formy

Тумба під умивальник надає багато місця під усі необхідні у ванній кімнаті речі. Поєднуйте з будь-якими умивальниками концепції.

Матеріал підготовлено за підтримки