Для ефективного очищення та оновлення шкіри недостатньо звичайного вмивання. Саме тому косметологи рекомендують робити пілінг. Такі процедури допомагають розгладити та підтягнути шкіру, покращують колір, відновлюють сяйво та повертають тонус. Сучасні системи оновлення діють м’яко, не травмують навіть чутливу і суху шкіру – їх не варто боятися. Такі препарати стимулюють базові ферменти шкіри, що відповідають за швидкість поділу і дозрівання клітин.

The Village Україна разом з косметичним брендом pHformula розвінчують найпоширеніші міфи про пілінг.


Пілінг – це контрольоване видалення певної кількості шарів шкіри з метою покращення її якості. Це відбувається за допомогою активних інгредієнтів, кислот, чи завдяки механічній дії твердих частинок. За методом дії виділяють фізичний, хімічний та лазерний пілінг.



Міф 1. Пілінг травмує та виснажує шкіру


Близько 100 років тому пілінг почали використовувати для лікування шкірних захворювань і вікових змін. Спершу для цього застосовували досить агресивні речовини, такі як фенол, пізніше – трихлороцтову кислоту. Вони давали результат, проте травмували шкіру – пацієнти потребували багато часу на реабілітацію.

Метод зняття верхнього ороговілого шару шкіри закріпився в естетичній медицині, тривали пошуки безпечних компонентів. Сучасні системи оновлення шкіри містять правильні кислоти, збалансовану концентрацію та комбінацію активних речовин.

Наприклад, препарати pHformula мають у складі активні речовини, що проникають у глибокі шари шкіри без травмування захисного бар’єра. Це стало можливим завдяки спеціальному комплексу активних компонентів. Крім того, засоби мають протизапальну дію та стимулюють загоєння шкіри. Це допомагає швидко відновитися після процедури.

Для оновлення шкіри препарати pHformula містять комбінацію органічних кислот з невисокою, безпечною концентрацію. Це дає змогу покращити захисні функції шкіри. Регулярне застосування таких процедур допомагає досягти бажаного результату за чотири сеанси. Таким чином можна зменшити чутливість шкіри, лікувати розацеа, купероз, акне, гіперпігментацію чи старіння шкіри в будь-яку пору року.


Міф 2. Після пілінгу шкіра довго відновлюється


На відновлення шкіри після пілінгу впливають два головні чинники. Перший – формула засобу. Наприклад, якщо пілінг – це монокислота високої концентрації без механізму регуляції pH-розчину на шкірі, тоді виникає асептичне регульоване запалення. На відновлення після процедури знадобиться від двох до чотирьох тижнів.

Альтернативний варіант – це процедури стимулювальної дії, як у системі pHformula. Такі засоби запускають оновлення шкіри зсередини назовні та не травмують шкіру, як традиційний пілінг. Саме тому після процедури не відбувається лущення шкіри.

Другий чинник відновлення – правильний догляд у домашніх умовах до та після процедури. Він здатний прискорити період реабілітації та оновлення. Професійний догляд варто підбирати, орієнтуючись на тип шкіри: з віковими змінами, акне, гіперпігментацією чи підвищеною чутливістю.


Міф 3. Пілінг не можна робити людям із сухою та чутливою шкірою


Справді, людям з таким типом шкіри не радять робити глибокі процедури, які можуть травмувати. Проте сьогодні існує делікатний пілінг, який відновлює шкіру та допомагає усунути запалення і почервоніння, знизити реактивність і лущення. Крім того, пілінг здатен зменшити непереносимість косметики та набряклість. А ще бореться зі зморшками – завдяки такій процедурі шкіра стає м’якою й еластичною, набуває здорового кольору.


Міф 4. Пілінг не можна робити влітку


Насправді процедура якісного пілінгу влітку здатна очистити шкіру від зайвих ороговілих клітин. Це також зміцнює верхні шари шкіри та відновлює її захисні механізми. Крім того, процедура захищає обличчя від негативного впливу ультрафіолетового випромінювання.

Головне після пілінгу в сонячну пору – не забувати про кілька важливих правил:

• пілінг має бути поверхневої регулювальної дії;

• після процедури оновлення шкіри необхідно використовувати сонцезахисний крем;

• не перебувати на активному сонці та не відвідувати солярій;

• не обгорати, адже це травмує шкіру, припиняє синтез колагену та призводить до появи пігментних плям. Опіки небезпечні також тим, що травмовані клітини можуть перероджуватися у злоякісні.


Міф 5. До пілінгу не потрібно готуватися


Якщо рівень чутливості шкіри нормальний, то готуватися до пілінгу справді не потрібно. Однак можна зробити тест, який визначає чутливість шкіри. Наприклад, у pHformula є спеціальний препарат, SP-комплекс. Якщо він показує високий рівень чутливості, перед пілінгом необхідна двотижнева підготовка.

Для цього спеціаліст призначає препарати, які містять кислоти в низькій концентрації. Тип кислоти залежить від проблеми, яку прагне вирішити пацієнт: акне, купероз, пігментні плями, старіння. Активні речовини знімають запалення, знижують рівень чутливості, відновлюють бар’єрну функцію шкіри та допомагають безпечно її оновлювати.


Міф 6. Пілінг можна робити в домашніх умовах


Для найкращого результату без ризиків травмувати шкіру необхідно, щоб процедуру виконував фахівець. Навіть пілінг з регульованою та поверхневою дією – медична процедура, яка потребує професійного досвіду. До того ж перед призначенням домашнього догляду косметолог проводить оцінку стану шкіри та ставить точний діагноз. А також виявляє наявність алергічних реакцій, проводить тест на чутливість шкіри і за потреби призначає домашній догляд для підготовки до процедури. Це виключає ризик травмувати шкіру.


pHformula – іспанський косметичний бренд, що використовує компоненти, які дозволяють активним речовинам швидко і легко потрапляти навіть у глибокі шари шкіри, не травмуючи її. Оновлювальні препарати системи pHformula мають протизапальну, відновлювальну дію та покращують загальний стан шкіри.

До їхнього складу входять суміші органічних кислот, які мають невисоку фізіологічну концентрацію. Вони дають змогу отримати помітний результат вже протягом двох місяців або ж після чотирьох процедур.

За допомогою системи оновлення можна розвязувати основні проблеми: вікові зміни, зморшки, втрату тонусу, пігментні плями, акне, розширені пори, запалення, вугри, висипи. Процедуру оновлення можна проходити в будь-яку пору року. 

Для ефективної роботи системи оновлення pHformula варто застосовувати засоби для догляду за різними типами шкіри: очищувальні ексфоліанти, зволожувальні сироватки, креми із SPF. Вони допомагають підготувати шкіру до процедури та швидше оновитися після.


Засоби для домашнього догляду pHformula можна придбати лише у спеціалізованих салонах.


Очищуючий ексфоліант Exfo Cleanse

Дізнатись більше

Омолоджуючий відновлюючий крем A.G.E. recovery

Дізнатись більше

Освітлюючий відновлюючий крем M.E.L.A. recovery

Дізнатись більше

Протизапальний крем-сиворотка для шкіри з акне A.C. recovery

Дізнатись більше

Відновлюючий крем для чутливої шкіри з куперозом, хронічним почервонінням і розацеа C.R. recovery

Дізнатись більше

Омолоджуючий крем для повік E.Y.E. Recovery

Дізнатись більше

Омолоджуючий крем для шиЇ та декольте N.E.C.K. Recovery

Дізнатись більше

Корегуюча сиворотка з вітаміном С VITA C Serum

Дізнатись більше

Концентрована зволожуюча сиворотка HYDRA Serum

Дізнатись більше

Антивіковий ліфтинг-крем для зміцнення шкіри POINT Extra Firm

Дізнатись більше

Відновлюючий антивіковий крем проти зморшок POINT Age Reverse

Дізнатись більше

Мультифункціональний тональний крем C.C. сream SPF 30+

Дізнатись більше

Денний захисний крем U.V. protect SPF 50+

Дізнатись більше


Матеріал підготовлено за підтримки