Оновлений шоурум українського бренда The Coat дизайнерки Каті Сільченко відкрили на вулиці Леоніда Первомайського, неподалік від станції метро «Кловська». Простір розташований на першому поверсі житлового будинку, зведеного в 1950-х роках. Дизайн інтер’єру розробила українська студія Rina Lovko Studio.

 The Coat

Де: вулиця Леоніда Первомайського, 4

Коли: 10:30-19:30

Instagram

Приміщення поділили на дві частини, в одній із них уже функціонував шоурум The Coat, який створила у 2017-му київська студія YoDezeen. Другу частину, де раніше був розташований пошивний цех, потрібно було пов’язати з першою, але повністю змінити стилістику, розповідає засновниця Rina Lovko Studio Ріна Ловко. У простір потрібно було додати більше повітря та світла, інтер’єр мав стати елегантним і мінімалістичним. Водночас вхід у старий шоурум мав працювати для клієнтів постійно, його закрили лише на декілька тижнів для фіналізації ремонту.

Приміщення перевели в комерційне з житлового, тому вікна і дверні отвори в ньому були маленькими, а саме приміщення – темним, із низькою стелею Armstrong. Збільшення вікон і дверних отворів візуально підняло стелю та запустило в інтер‘єр сонячне світло. Системи вентиляції та кондиціювання розмістили над шафою, щоб не опускати стелю.

Основна ідея простору – у ритмічності та повторюваності, які зображені в розташуванні точкових світильників і рейлів для одягу. Мармур на підлозі та на стіні створює єдине тло для демонстрації речей.

«Мінімалістичний інтер‘єр із великою кількістю складних деталей, де кожен вузол примикання мав бути дуже чітким. Робота такого рівня, якщо говорити саме про деталі, це дуже високий рівень реалізації», – описує авторка проєкту Ріна Ловко. Додає: «На перший погляд, це дуже легка зона каси, але в ній багато кабелів і техніки управління. Усе це мало збігтися до міліметра. Освітлення – вбудоване, тому його потрібно було чітко розрахувати, щоб вистачило освітити шоурум і правильно передати колір і текстуру тканин. Рейли для одягу, які начебто виходять зі стіни, насправді мають закладні металеві штирі, які були зроблені на етапі будівництва, видиму частину «вдягнули» зверху на фінальних етапах ремонту».

Освітлення

Команда використала вбудовані світильники без обідка із системою wall washer, що дає змогу освітлювати великі площі. У дзеркалах влаштували вертикальні профілі з розсіяним освітленням, щоби клієнти під час примірки були гарно освітлені та мали красивий відтінок обличчя, пояснюють дизайнери. Окремими декоративно-функціональними елементами стали світильники з мідним покриттям.

Матеріали

Оскільки в інтер’єрі першого шоуруму The Coat використали натуральну мідь, її вирішили зробити основним акцентом і в новому інтер’єрі. Усю кольорову гаму «підкорили» цьому матеріалу, кажуть у Rina Lovko Studio.

Стіну та стелю вкрили вапняним тинькуванням, а підлогу – мікроцементом. Для матеріалів підібрали однаковий відтінок – нейтральний сірий із пудровими нотками, щоб стіни, підлога та стеля здавалися одним цілим і не привертали до себе зайвої уваги.

Зону з основною експозицією на стіні та підлозі виділили натуральним мармуром Rosa Aurora з рожевим відтінком. За задумом дизайнерів, камінь передає природну красу та ніжність.

Меблі

Інтер’єр мебльований у мінімалістичному стилі – щоб якнайкраще виділити одяг. Шоурум прикрашатимуть кілька дизайнерських елементів: культове крісло Reversivel Мартіна Ейлера з італійської фабрики Tacchini (1950-ті) та канапа з кораловою оббивкою від данського виробника текстилю Kvadrat. Дизайн канапи належить іспанській студії Sancal – Клауді Перез і Педро Очандо.

Усі елементи торговельного обладнання виготовлені майстрами за дизайнерським кресленням, рейли для одягу зробили з неіржавної сталі з додаванням мідних деталей.

Велика шафа за рецепцією має розсувні двері та вкрита таким самим тинькуванням, що і стіни, щоб зливатися з ними. Стійка рецепції також виготовлена на замовлення з кварцевого каменю, а стільниця – з натурального шпону.

Фото: Євген Авраменко