Український бренд byMe презентував колекцію «Березіль», натхненну українським режисером, актором і драматургом Лесем Курбасом і його театром. 

Для створення колекції команда byMe протягом п’яти місяців досліджувала архіви Музею театрального, музичного та кіномистецтва України, а також вивчала літературу, пов’язану з діяльністю Леся Курбаса й «Березолю», розповідають засновники бренда Аліна й Дмитро Сердюки.

Основою колекції стали музейні матеріали – ескізи, костюми й декорації. Сюди ввійшли, зокрема, вишита сорочка молочного кольору з елементами ескізів костюмів до вистав «Газ» і «Мікадо» авторства Вадима Меллера – головного художника театру «Березіль». Також мініспідниця із зображенням машинки з декорацій до вистави «Алло на хвилі 477!» У колекцію також додали хустини, чим підкреслили любов Курбаса носити цей аксесуар замість краватки.

Презентація колекції відбулася в Українському малому драматичному театрі перед показом вистави «Маклена Ґраса» – останньої спільної роботи Леся Курбаса та Миколи Куліша перед арештом й ув’язненням.

Одяг із нової колекції вже доступний на сайті бренда й у шоурумі бренда на Хрещатику, 46.

   

byMe – український бренд одягу та взуття. Кожна колекція бренда – це присвята українським культурним діячам, певним подіям і явищам з історії України.

   

Лесь Курбас – український режисер, актор і драматург, засновник театру «Березіль», створеного в 1922 році. А також один із представників Розстріляного відродження – плеяди українських митців, яких убив радянський режим.