Колективний стенд Ukrainian Design Brands представить нові колекції від восьми українських брендів на міжнародній виставці дизайну й декору Maison&Objet.

Представити свої колекції бренди зможуть у межах виставки Maison&Objet, яку організують в Парижі з 18 по 22 січня 2024 року. Темою виставки обрали технології майбутнього, які співіснують з природою й відображаються в архітектурних інтер’єрах, декорі футуристичних форм і палітрі відтінків.

Українські бренди, які представлять на виставці:

Donna

Компанія створює предмети інтер’єру у співпраці з українськими дизайнерами. Один з об’єктів, який бренд представить в Парижі, – Raft Sofa.  В основу концепції дизайнери взяли надувний човен, у якого запозичили «дуті» форми й деталі, що ніби оперізують диван, як троси. Конструкція з модулями дає можливість створювати різні місця для сидіння, додають у команді.

Furn Object

Бренд також створює предмети інтерʼєру. «Команда експерементує з новими техніками, формами й текстурами, що надає кожному предмету особливий характер», – додають у команді.

Woo

Компанія займається дизайном меблів упродовж семи років. У січні вони представлять вибірку своїх робіт у нових кольорах, зокрема, крісло Play і пуфи Drova.

kint

Бренд створює функціональні меблі й декор, у яких поєднує модульність елементів, комбінації предметів один з одним для створення нової функції й економії простору. На виставці представлять систему мʼяких меблів Puffa, нову лінійку кавових столиків і декору.

dobro

Бренд дизайнерських меблів предствить нову колекція металевих вуличних меблів «Bubbles», яка складається з трьох типів лавок і стільця. Елементи меблів можна об’єднувати між собою.

RUDA Studio

Предмети інтер’єру створюють за старовинною технікою інкрустації соломкою. Колекцію світильників Roots of Home створили на початку повномасштабного вторгення. «Асоціативно один зі світильників нагадує старовинну українську хату, де в абажурі відображено дах із солом’яним або ґонтовим терасуванням у техніці «тирування», – описує команда.

Take Some Rope

Ательє створює артгобелени за допомогою ручного ткання, елементів макраме, вʼязання, плетіння крючком, валяння й інших текстильних технік. На виставці в Парижі представлять нову роботу Leap of Faith, створену в колаборації з керамісткою Софією Станько.

llab.design

Команда бренду створює меблі й декор із натурального каменю. На виставці представлять колекції Dulity та Edge. «Завдяки спеціально підібраній фактурі натурального мармуру, кожен предмет стає акцентним елементом будь-якого інтер’єру», – коментують автори.

Колективний стенд Ukrainian Design Brands представляє на виставці обʼєкти сучасного українського дизайну шостий рік поспіль. Організація українського стенда реалізується за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

 

Три проєкти українських студій дизайну ввійшли до списку фіналістів американської премії в галузі дизайну Best of Year Awards 2023.