Благодійну онлайн-крамницю Animalism запустила зоозахисна організація UAnimals.

Першу колекцію «Червонокнижні» присвятили видам, які можуть зникнути через російську агресію та людську недбалість, розповіли в команді. До неї ввійшли світшоти, футболки, свистунці, шарфи, пледи та інші речі з зображеннями сипухи, лелеки, хохулі, рисі та інших рідкісних тварин. Усі речі в крамниці створені локальними виробниками, кажуть в Animalism.

Придбати речі можна на сайті крамниці за цим посиланням. Кошти від продажу мерчу спрямують у благодійний фонд UAnimals на порятунок тварин від війни, забезпечення їх їжею та ліками.

Запуском крамниці займалася команда Tomatoes and Salt Buro Наталії та Юрія Денисенків, які раніше також запускали мерч-шоп «Залізна крамниця» для «Укрзалізниці».

   

UAnimals – зоозахисний рух, який щорічно проводить марші за права тварин в українських містах. Від початку повномасштабного вторгнення UAnimals допомагає вивозити тварин із прифронтових зон, закуповує корм для постраждалих від війни регіонів, а також домопагає пораненим тваринам.

У серпні 2023-го UAnimals запустила платформу донорства крові для тварин, а у вересні вперше провела Всеукраїнський марш прибирання на заповідних територіях. Акція відбулася в п’ятьох національних парках і заповідниках України, де через засмічення та екоцид, спричинений повномасштабним вторгненням РФ, страждають і гинуть тварини.