Спільно з музеєм Івана Гончара Etnodim випустили колекцію вишиванок і вишитих суконь, створених на основі давніх фрагментів вишиванок 18–20 століть,  повідомляють в Etnodim.

Протягом кількох місяців дизайнерки Etnodim відвідували музей і досліджували орнаменти й вишивку на маленьких клаптиках тканини – окрайцях, які не підлягають відновленню. Так вони обрали основні матеріали, з якими продовжили роботу, і розробили сучасні сорочки з вишивками різних регіонів України.

До колекції Etnodim і Музею Гончара ввійшли десять жіночих вишитих сорочок, один жилет, пʼять суконь і девʼять чоловічих вишиванок.

Також Etnodim відсканували всі зразки вишивки – окрайці. Оцифрований архів команда музею оприлюднить у себе на сайті.

«У цій колекції Etnodim став посередником між поколіннями, ще одиним ланцюжком у часі. А особисто для мене це змога дати нове життя традиційним орнаментам, можливість зробити особливі речі з власною історією», – розповідає дизайнерка бренда Марія.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Бренд Etnodim у травні випустив вишиванку, присвячену українській бандурі. Основний елемент вишиванки взяли з Вересаївської кобзи, тобто кобзи Остапа Вересая, описаній у літературі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі