Польський бренд Medicine, який, зокрема, створює артколекції з польськими художниками, випустив також колекцію одягу за мотивами картин Марії Примаченко.

У колекції – речі для жінок і чоловіків. Туди ввійшли футболки, блузки, штани, спідниці, шопери, шкарпетки. Ціни коливаються від 50 злотих (425 гривень) до 200 злотих (1700 гривень).

Колекцію створили як «можливість познайомитися з народним мистецтвом однієї з найпопулярніших українських художниць». Команда бренда також згадує, що Пабло Пікассо «був у захваті» від мистецтва Примаченко.

Пункт самовивозу бренда розташований у Кракові. Знайти офлайн-магазини можна тут.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Бренд створив Кшиштоф Байолек, який також є автором House і Mohito (ці бренди Байолек згодом продав компанії LPP майже за 400 мільйонів злотих, або більше 31 мільйона доларів). У 2010 році Байолек зробив ребрединг торгової марки Reporter, назва змінилася на Medicine. Українська франшиза під різними назвами працює вже більше 15 років.


У листопаді 2022 року бренд 91 Lab (Rito Group) випустив колекцію одягу за мотивами картин української художниці Марії Примаченко. У кампейні знялася онучка художниці Анастасія. Частину коштів із продажу спрямують на резиденцію Марії Примаченко.

Також бренд Oliz, шукаючи натхнення в картинах художниці, створив колекцію хусток і футболок та літню колекцію, де були й мотиви Катерини Білокур.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі