Український бренд M1R випустив унісекс-колекцію під назвою Postcards from UA з принтами листівок-фотоспогадів.

До колекції ввійшли 22 одиниці: футболки, сорочки, шорти, штани й бомбери, сукні та корсети. Для пошиття одягу використовували шовк, атлас, велюр, м’який трикотаж і бавовну.

Щоб створити колекцію, авторів фото разом зі світлиною попросили надіслати листа, який би описував атмосферу спогаду на зображенні: вони згадували, зокрема, про овочі й фрукти на Житньому ринку та літні балкони на Теремках.

Знімки почали збирати ще восени, удалося зібрати близько 60 фото. Тоді планували робити зимовий дроп про подорожі, але з початком повномасштабного вторгнення РФ змінили ідею: «Тепер це колекція про місця, де ми сподіваємося побувати ще раз і про які складно думати без болю, про міста й села, де залишилися рідні та друзі, а ми не можемо побачити їх прямо зараз. Але ця колекція також і про мрійливу надію, що все повернеться на свої місця».

За словами команди, зйомку зробили в Києві із заплющеними очима, як символ страху й переживань про те, що багато улюблених місць ми не можемо побачити.

Колекцію вже презентували в київському «Каштані» та планують показати в галереї СBL у Берліні, на поп-апі «Світає» в Амстердамі й у Копенгагені. Європейський «тур» сподіваються продовжити, щоб збирати кошти на волонтерські ініціативи.

Також усі охочі можуть поділитися з брендом M1R своїми фотоспогадами, їх обіцяють додати в дроп.

Це лімітована колекція, існує лише 20 одиниць. Придбати одяг можна на сайті бренда.


Також бренд M1R ілюстраторки Мирослави Шевченко випустив сукню на честь «Укрзалізниці» в середині травня.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі