Дизайнерка й авторка Instagram-проєкту kyiv_bag_digest Сніжана Чернецька створила колекцію одягу зі сміття. Проєкт отримав назву Replast SS2021: fashion show, повідомила вона The Village Україна. Його представили як шоу на відкритій локації (без глядачів).

Колекція виготовлена переважно з поліетиленових пакетів, термосумок, а також дощовиків, анімалістичного скотчу й навіть готових аксесуарів.

«Наше покоління наплодило стільки пластику, що, навіть якщо ми будемо максимально реюзати його, матеріалу вистачить на десятки тисячоліть. Його кількість така велика, що з нього можна робити одяг і будь-які речі, які закриватимуть базові потреби людини», – розповідає про проєкт Чернецька.

Моделей, яких зняли для проєкту, зобразили в образі бунтівників, які створили свій протестний рух Replast. Вони відкрили для себе сміття як новий ресурс і хочуть започаткувати «революцію у використанні пластику».

«Молодь майбутнього знайшла спосіб самовиражатися та створила свій протестний рух. Нове закрите угруповання, яке поставило собі за мету знайти застосування всьому пластику, який був», – додає дизайнерка.


 У 2019 український бренд Norba презентував колекцію спортивного жіночого одягу з океанічного сміття.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Наталія Азаркіна