Головну редакторку українського журналу Vogue відсторонили від роботи через звинувачення у плагіаті. Про це йдеться у спільній заяві групи Condé Nast International та медіа-холдингу «Медиа Группа Украина».

«Ми категорично проти плагіату і починаємо внутрішнє розслідування, щоб прояснити всі обставини і деталі того, що сталося. На час розслідування Ольга Сушко буде відсторонена від посади головного редактора Vogue UA», – повідомляють у заяві.

Condé Nast International – американське видавництво, якому належать права на журнал Vogue. «Медиа Группа Украина» – власники ліцензії на видання української версії журналу.


Ольгу Сушко звинувачують у неодноразовому плагіаті текстів у журналі.

28 жовтня читачі помітили, що у червневому номері Vogue вступне звернення Ольги до читачів – плагіат колонки головної редакторки російського Harper's Bazaar Шахрі Амірханової за 2006 рік.

Лист Шахрі Амірханової за 2006 рік / Telegram-канал KievFashionHell
Лист Ольги Сушко за 2018 рік / Telegram-канал KievFashionHell

У відповідь на звинувачення головна редакторка повідомила, що доручала писати «слово редактора» позаштатному авторові.

«Слово редактора через велику кількість роботи й тому, що можу елементарно над ним «зависнути» на кілька днів через велику відповідальність і стрес, я інколи доручала писати позаштатному автору, з яким обговорювала контекст і вважала автора надійним, бо знаю його багато років і повністю довіряла», – написала у Facebook Ольга Сушко.

Читачі також знайшли плагіат у зверненні редакторки у листопадовому номері журналу. «Запозичений» текст був взятий з блогу і теж підписаний ім’я Шахрі Амірханової. Текст із цього ж блогу був використаний у тексті Ольги Сушко з вересневого номеру журналу.

У вступних словах Ольги Сушко знайшли уривки текстів інших журналістів. Всього, за даними Telegram-каналу «Киёв Фэшн Лавэз», у десяти текстах редакторки українського Vogue помітили плагіат.