Повністю роботизована фабрика adidas у німецькому Ансбаху дозволить випускати невеликі партії кросівок, враховуючи потреби мешканців різних міст. Про це пише Quartz.

19 жовтня adidas почне випускати AM4LDN — «adidas, зроблені для Лондона». Через тиждень планують почати виробництво кросівок для Парижа, а в наступному році — для інших міст.

19 жовтня adidas почне випускати AM4LDN — «adidas, зроблені для Лондона»/Фото: Quartz

«Бігуни в Лондоні відрізняються від бігунів у Нью-Йорку. У британській столиці люди бігають менше і часто роблять це в дощову погоду, а в американському мегаполісі їм доводиться подовгу бігати по сухому бетону. Дизайнери Adidas відвідали Париж, Шанхай, Лос-Анджелес, Токіо, Лондон і Нью-Йорк, щоб з'ясувати, які кросовки треба жителям цих міст», — кажуть у компанії.

Виробництво нової пари кросівок, за повідомленням компанії, могло займати близько 1,5 року: одна фабрика виготовляла підошви, інша — верх кросівок. Фабрики могли перебувати не тільки в різних містах, але і в різних країнах.

«Як правило, раніше ми чекали, коли отримаємо готові 50 000 або 100 000 пар, і потім випускали модель. Так було раніше», — говорить Джеймс Карнес, віце-президент adidas з глобальної стратегії бренду.

Виробництво невеликих партій кросівок стало можливим завдяки роботизованій фабриці adidas в Ансбаху (Німеччина). Adidas, кажуть в компанії, переосмислила виробництво і тепер у рамках експерименту починає випускати кросівки на автоматизованих локальних фабриках там, де збирається їх продавати.

Ціну на нові кросівки поки не називають.