Самостійно працювати зі своїм гардеробом – нелегке завдання. Проте, маючи орієнтири й ознайомлюючись з основами роботи з одягом, ми можемо зібрати вдалий, актуальний гардероб, який відповідатиме вашим потребам і побажанням.

Разом із персональною стилісткою Олею Шкіль ми розпочинаємо серію матеріалів про базовий гардероб. Адже саме на базовий одяг нанизуються акцентні речі й деталі, які передають наш настрій і створюють унікальний стиль.

 

 

Тема базового гардероба давно не нова, про неї багато сказано й написано. Але під час підготовки свого гардероба до нового сезону передусім варто переглядати базу, чи потрібно її оновити або доповнити перед новим сезоном. Деякі позиції зі списку базового гардероба можуть відрізнятися залежно від вашого способу життя, тому ми розглянемо невеликий перелік спільних базових речей для всіх стилів і запитів. 

Розпочнемо із сорочок. Сорочка – чудовий варіант для підвищення завершеності образу незалежно від сезону. Її можна поєднувати з контрастним бра, щоб створити цікавий образ, підгортати манжети для розслабленого настрою або одягнути в теплу пору року на легку сукню. Також це цікавий проміжний шар між топом і верхнім шаром: чи то жакетом, чи то тренчем. По-різному заправляючи сорочки, ви матимете щоразу відмінний образ.   

Якщо ваш базовий гардероб не потребує оновлень, проте ви хотіли б додати родзинку у свої образи, у підбірці є позиції сорочок із цікавими деталями, які підіймають їх на новий рівень.

Що стосується кольорів, ми звертаємо вашу увагу на білий, блакитний, молочний, бежевий, сірий, бордовий, чорний, шоколадний і темно-синій. 

Якщо ми говоримо про базовий гардероб, краще обирати однотонні сорочки або сорочки в тонку смужку. З посадкою теж не все так просто: радимо шукати сорочку, що або сидить чітко по плечах, або має злегка опущену лінію плеча. Така посадка створить більш зібраний образ, а сама сорочка буде максимально універсальною й гратиме на переваги фігури. 

Якщо ви обираєте сорочку як верхній шар до майок, футболок, інших сорочок, суконь, то тканина сорочки має бути щільнішою за попередній шар одягу. 

 

 

Біла оверсайз у тонку сіру смужку 

   

→  JUL

Біла приталена 

   

→ FLOW

Чорна на три ґудзики

   

O.Taje

Сіра оверсайз

   

The Lace

Шоколадна приталена 

   

The Lace

Молочна в тонку смужку

   

Біла прямого крою

   

Блакитна приталена

   

Cici Coco

Блакитна приталена в білу тонку смужку

   

The Lace

Чорна пряма

   

O'kryk

Біла пряма

   

→ O'KRYK

Бежева пряма

   

Diadia

Темно-синя пряма

   

Hukh

 

Базові сорочки можуть мати акцентні деталі, наприклад: довгі манжети, аплікації, незвичні, не класичні кишені, шнурівку, контрастні деталі, цікавий комір, прозору тканину тощо. 

 

Блакитна в смужку з контрастними манжетами й комірцем

   

The Lace

Молочна з короткими рукавами й цікавими ґудзиками

   

Litkovska

Бордова з подвійними манжетами

   

Coosh

Чорна з подвійними манжетами

   

Alice K

Біла з декоративними стразами

   

Coosh

Молочна в контрастну смужку з подвійним манжетом

   

Coosh

Біла з двома заокругленими кишенями

   енями

u-r-so

Біла в смужку зі знімним поясом із трояндою

   

Біла вкорочена

   

O.Taje

Біла з довгими манжетами

   

Чорна в смужку сорочка-боді

   

sayya

Біла з асиметричним комірцем

   

iraro

Біла з квіткою