The Village Україна розповідає про ключові тенденції нового сезону, на які варто звернути увагу.

Ілюстрації: Анна Шакун

 Підпишись на канал про стиль KYIV LOOKS В TELEGRAM

Текстури


Паєтки

Блискучі матеріали не виходять з моди. Якщо ви придбали сукню чи топ у паєтках – вони будуть актуальні щонайменше до осені. Ви можете одягнутися в них повністю або частково, обравши лише сяючі аксесуари.

Пластик

У колекції Chanel з’явилися дощовики, капелюхи й чоботи з пластику, на показі Valentino – куртка, а на показі Calvin Klein – пальта і тренчі були з пластиковими накидками. Цей матеріал – одна із найбільш несподіваних та цікавих тенденцій сезону.

Органза

Прозора органза переважно пастельних відтінків – ще одна текстура, яка характеризує новий сезон. Багатошарові спідниці чи напівпрозорі блузи додадуть образу ноту романтизму, який теж у моді.

Бахрома

На перший погляд бахрома – тренд, який важко додати в повсякденні образи. Проте це не так. Бахрома може розташуватися на подолі сукні або спідниці чи частково прикрасити пальто – такі речі можна буде носити щодня. А от на важливі заходи варто обрати сукню повністю з бахроми.

Кольори


Кольорові тотал луки

У новому сезоні популярні базові кольори: червоний, зелений, жовтий, синій та колір року – ультрафіолетовий. Найкраще демонструвати цей тренд однобарвними образами – надягати речі лише одного кольору.

Пастель

Якщо не любите яскраві кольори – речі пастельної палітри будуть урівноважувати кольорові образи. Для ніжних відтінків теж є правило – найкраще їх поєднувати або з контрастними кольорами, або один з одним.

Силуети


Вісімдесяті

Основні силуети 80-х років знову на піку моди. Орієнтуйтеся на об’ємні рукави, спущену лінію плеча та довжину міні.

Спортивний одяг

Одяг зі спортивних тканин і за мотивами спортивного екіпірування перейшов у розряд повсякденного. Навіть якщо ви не ходите у спортзал, носити спортивки та легінси можна хоч щодня.

Американа

Серед ознак цього тренду: американський прапор, елементи одягу черлідерок, ковбоїв та шерифів. Оптимальний спосіб адаптувати тренд до життя – придбати ковбойську сорочку або куртку з бахромою.

Асиметрія

Асиметрія в одязі може бути ненав’язливою, наприклад, косий крій на одне плече, або максимально помітною, як у роботах з деконструктивним кроєм і незвичайними формами дизайнера Yohji Yamamoto.

 Цієї весни буде дуже легко дотримуватися модних трендів, тому що деякі з них були в нас популярними декілька сезонів тому. Наприклад, пастель. Вона кілька років тому входила в топ трендів, і в нас продавалися оверсайз пальто м’ятного і пильно-рожевого відтінку. Впевнена, що у дівчат вони все ще висять у шафах. Ще один максимально зручний тренд – клітинка. По-перше, якщо речей в клітинку у вашому гардеробі ще немає, то купивши – ви не прогадаєте. Клітинка була, є і буде поза часом. І, щоб напевно потрапити в ціль, краще звертати увагу на більш класичні речі з цим принтом. Наприклад, пальто прямого крою, жакет до середини стегна. Чим менше сучасних додаткових деталей буде на виробі – тим більше у нього шансів прослужити вам не один сезон.

А ось ті тренди, яких у вас може і не бути, але ризикнути варто: брючний костюм і пір’я. Якщо дуже готові, то можна поєднати обидва тренди в одному образі, але можна й окремо. Наприклад, костюм обрати більш класичний, а сукню, топ чи навіть сумку – з пір’ям, що і жіночно, і грайливо водночас.

Маргарита Мурадова

fashion-блогерка, стилістка