The Village Україна в рубриці «Зовнішній вигляд» фотографує містян і просить їх розповісти про свій одяг, шопінг та улюблене місце в Києві. Героїня нового матеріалу – digital-маркетологиня Оксана Чиж.

На Оксані: топ – Jul, спідниця – Zara, светр – Circus Hotel, пальто – Hugo Boss,
черевики – Zara, сумка – Kachorovska, бейсболка – Ksenia Schnaider, підвіска – Gunia Project

Про шопінг

Мій стиль ще точно у процесі, поки що не маю чітких окреслень. Але я працюю над цим і шукаю той образ, який буде максимально про мене. Мені точно близька скандинавська естетика, причому й норвезький базовий стиль, і яскраві данські образи. Я відчуваю себе у цьому й часто жартую, що повинна була народитися значно північніше.

Речі знаходжу всюди: на вінтажних барахолках і в магазинах, у маркетах, на ресейл-платформах і сайтах тощо. В ідеалі було б відмовитися з часом від масмаркету зовсім і не купувати десяті джинси просто тому, що це доступно. Я на шляху.

Цього року відкрила для себе Circus Hotel й Bimba Y Lola, а з дизайнерів подобається те, що робив Александр Макквін і Раф Сімонс.

Українські бренди дуже люблю й насамперед шукаю речі там. Подобаються піжами Daily Sleeper, база Jul, сукні й топи Anna October, штани Katimo, прикраси Mari.b. extra й домашній декор Gunia.

У моєму гардеробі наразі немає дуже дорогих речей, тому що я тільки зараз прихожу до того, щоби витрачатися на речі, які служитимуть роками. Це дійсно класна інвестиція в себе й у комфорт.

Шопінг завжди був терапією, але зараз стараюся відходити від цього концепту. Один із челенджів нового року – значно менше купувати, більше ремонтувати й перешивати. І загалом шукати спосіб себе втішити в інших речах.


Майка – Jul

Ношу вже більш ніж пів року, вона реально не втрачає форми й виглядає, як нова.


Спідниця – Zara

Замовила з іспанської Zara на початку локдауну, щоби підняти собі настрій. Не пошкодувала: базова річ досить непоганої якості, як для масмаркету. Люблю одягати її із брутальними об’ємними светрами, як зараз.


Светр – Circus Hotel

Німецький бренд із нотками легкого божевілля. Вони багато граються з формами й неправильностями в речах. Наприклад, у цього светра деякі шви навиворіт і нереально довгі рукави.


Пальто – Hugo Boss

Придбала на останньому Kyivness. Воно вінтажне, можливо, навіть чоловіче, і, якщо чесно, у ньому часто трохи холодно. Але мені подобається посадка й форма, тому, думаю, ми з ним разом надовго.


Черевики – Zara

Я купую речі на ресейл-платформах, тому що люблю давати їм другий шанс. Ці черевики купила у знайомої, бо вони ідеально пасують до всього мого гардероба.


Сумка – Kachorovska

Ця сумка – це подарунок і водночас річ, яку за останні декілька років я носила найчастіше. Вона реально містка й до всього пасує, незважаючи на шипи, які спочатку мене стривожили.


Бейсболка – Ksenia Schnaider

Люблю дуже цей бренд, а особливо «корупційну» серію. Маю ще такий зелений шарф. Звісно, для зими бейсболка – не найкращий варіант, але мені дуже подобається, як вона виглядає з об’ємними пальто.


Підвіска – Gunia Project

Підвіска – подарунок хлопця. Вона по-хорошому важка й масивна, тому круто поєднувати її ще з кількома дрібними на собі. А ще можна носити як браслет, тільки із браслетами в мене не склалося.

Про місто

Я родом з Івано-Франківська, а з Києвом у мене складні стосунки. Цього літа переїхала сюди втретє і, сподіваюся, востаннє. У душі я людина провінційна, але думка про те, щоби прожити все життя в маленькому місті мене лякала, хоча, гадаю, це нав’язані страхи.

У Києві люблю довго гуляти наодинці з навушниками. Подобається район Поштової площі, місцями Поділ та Ярвал. Таке ходіння на самоті інколи для мене найкращі терапія й зарядка.

Закладів нереально суперсмачних, а не просто модних і красивих поки що відкрила для себе не так багато. Це точно [заклади] Food vs Marketing, Bowl на Гончара, Podil East India Company та Golda Pita Bar на Шота Руставелі. А щоби пропустити келих чогось ввечері підійде The Cinematographer’s Party. Туди й поведу гостей після довгої прогулянки.