The Village Україна в рубриці «Зовнішній вигляд» фотографує містян і просить їх розповісти про свій одяг, шопінг та улюблене місце в Києві. Героїня нового матеріалу – спеціалістка з маркетингу Аня Юсевич.

Про шопінг

Що вплинуло на твій стиль

У моїй родині ні в кого немає вишуканого смаку [сміється] та вся сім’я про це знає. Але є одна людина, мій дідусь, який усе життя був інженером, працював начальником у державній структурі та при цьому завжди дуже круто одягався. У часи Радянського Союзу він носив джинси, жовте пальто, зелену парасольку та зав’язував хустинку під сорочку замість краватки. На мою суб’єктивну думку, смак у мене був завжди. Я знаю, що купити та з чим це носити. Тому, вважаю, що смак у мене від дідуся.

У дорослому віці, коли сама купую собі речі, завжди раджуся з трьома своїми подружками, чия думка для мене важлива. Можу порадитись із ними з приводу роботи та одягу. У подруг різний стиль, але якщо спитати, чим я надихаюсь – я надихаюсь ними. Це не означає, що я купую такі самі речі, але дивлюся на дівчат і розумію, що в них ідеальний смак.


Лук 1

  • Куртка – Prada
  • Рюкзак – Prada
  • Футболка – Saint Laurent
  • Шорти – Alexander Wang
  • Колготи – Wolford
  • Черевики – Prada

Мені нормально вийти на вулицю у вовняних трусах, байдуже, що про мене подумають. Можливо, це пов’язано з тим, що я виходжу з дому, сідаю у свою машину та їду в офіс, або у заклади з якими працюю: Sho, The cake, The burger, The bar, The burger Mexico та Samna, який відкриється у грудні. Але до 23 років у мене не було машини, я часто їздила на маршрутках і на метро. Навіть зараз, коли авто на СТО, я не користуюся послугою таксі, а їжджу на автобусі, метро, маршрутці.

Зазвичай не ходжу багато вулицею, тому часто обираю прохолодні луки. Наприклад, коли на вулиці 18 градусів, можу спокійно одягнути черевики, шкарпетки та шорти й мені буде нормально. Звичайно, якщо їду на громадському транспорті, не можу так одягнутися, бо без колготок буде прохолодно. На мій одяг впливає комфорт, а не те, що про мене подумають. Наприклад, у мене є туфлі Prada з квадратним носком, у них можна тільки постояти, сфотографуватися й усе. Навіть не уявляю, як іду в них до метро. Не тому, що це дивно виглядає, а тому, що вони просто незручні.

Моя мама називає мій стиль «Олег Попов» – це радянський клоун. Для неї одягнути якийсь неоновий гольф, блакитну куртку, черевики – це щось фантастичне. Кожен раз, коли мама дивиться на мене, вона дивується тому, як я виглядаю та поєдную між собою речі.

Через роботу та нетворкінг я дружу з багатьма українськими брендами. Не можу сказати, що в мене є улюблений, але деякі імпонують. Дуже подобається Bevza та Frolov. Говорячи про українських дизайнерів, не можу не згадати моїх геніальних друзів Руслана та Петра Багінських, які роблять прекрасні головні вироби, і я їх залюбки ношу. Також імпонують речі бренда моєї подруги Анни Осмєхіної – TTSWTRS. Хоч у мене й небагато одягу від них, та все, що є – ідеально вписується в мій гардероб і стиль.

Я не люблю бути, як усі. Навіть ці черевики Prada купила, коли в Києві їх не було ні в кого. Я точно не з тих людей, які будуть переплачувати за речі. Може, мені б хотілося мати якісь ексклюзивні вінтажні речі, але такої можливості поки немає.

Вважаю, що мій стиль жіночний. Я не часто одягаю оверсайз, мій формат – це обтислий гольф і шорти. Не ношу безформний одяг, напевно, на це вплинула мама. Взагалі, усі жінки, які мене оточують, мають більш жіночний стиль.


Лук 2

  • Костюм – Zara
  • Куртка – Acne Studios
  • Черевики – Prada
  • Сумка – Marni

Мої улюблені світові бренди – Prada та Acne Studios. Мені подобається цей стиль – скромний, але водночас сексі, ніби й класика, але ультрамодна. Речей Balenciaga у мене небагато, але бренд цей люблю за свободу й нестандартну подачу. У них навіть у рекламній пісні, яка звучала на показі, є слова: «Можна носити сонцезахисні окуляри й увечері». Також подобаються кросівки від Nike та модель Superstar від Adidas. А серед класики – у мене взуття від Prada, Acne Studios, Saint Laurent.

Серед масмаркету обожнюю Urban Outfitters і Topshop. В останньому мені якось вдалося купити на сейлі джинси за 10 євро, які дуже люблю. Речі з Urban Outfitters мені дуже подобаються, але іноді здається, що я вже трохи застара для них. Також із масмаркету подобається Zara, у мене багато одягу звідти. Ще люблю Cos та Arket, там купую собі гольфи, светри та базові футболки. Є люди, які скуповують багато речей у масмаркеті, і потім їх не носять. Я не з таких: краще куплю одну дорогу річ, ніж багато дешевих. Увесь мій гардероб завжди в дії.

Серед покупок, якими пишаюсь – високі замшеві чоботи від Yves Saint Laurent, які дуже хотіла. Вони коштували дорого, але під час поїздки до Мюнхена побачила їх в магазині Mytheresa, де залишилась остання пара зі знижкою, тож мені вдалося їх вигідно придбати. Вони були на пів розміру більшими, але хто я така, щоб не купити.


Лук 3

  • Сукня – Zara
  • Сумка – Marni
  • Туфлі – Prada

Про місто

Я родом із Харкова, але останні 9 років живу в Києві, переїхала сюди в 19 років. Більшість часу проводжу на роботі, у ресторанах, з якими працюю, тому їх можна назвати моїми улюбленими локаціями Києва. Також я бігаю в Голосіївському парку, люблю це місце, живу неподалік. Улітку можу просто вийти там погуляти. Ще дуже подобається район Липок.

Мені подобаються такі міста, як Нью-Йорк, Мюнхен, але я дуже люблю Київ і не плутаю туризм з еміграцією.

Ми з подругами любимо заклад Lucky. Також мені подобається їжа в «Китайский привет», Mimosa, Fish & Pussycat Sushi Bar та в закладах з якими я працюю. Для того, аби красиво вийти посидіти, зрідка обираю Catch, там дуже смачно. А взагалі полюбляю готувати сама. Зазвичай їжджу на Деміївський ринок, купую там овочі, фрукти та готую вдома. У супермаркеті майже не купую продукти.