Продовжуємо фотографувати містян і запитувати їх про одяг, шопінг та улюблене місце в Києві. Героїня нового матеріалу рубрики «Зовнішній вигляд» – персональна стилістка та фотографиня Світлана Косовська.

Фото: Діана Андруник

Підпишись на Telegram-канал Kyiv Looks про українські бренди

Ми розмовляємо зі Світланою у дворі Малого Маріїнського палацу.

На Світлані: сережки, тренч і сумка – no name, боді Zara, жакет s.Oliver, брюки Revenger, взуття Sintezia

Про шопінг

Я дуже часто ходжу по магазинах і на секонд-хенди, оскільки працюю у сфері стилю. З 18 до 23 років я взагалі була «торгашкою», купувала речі на секонді, надавала їм гарного вигляду, а потім продавала в соціальних мережах. Згодом я потрапила на телепроект і перестала цим займатись, хоч любов до секонду залишилась, я часто там буваю.

Приблизно двічі на тиждень ходжу в магазини сегменту мас-маркет. Частіше не заради покупок, а щоб розуміти, що пропонує ринок. Адже, коли до мене звернеться клієнт із запитом, я чітко розумітиму, куди йти по речі. Крім того, у мас-маркеті інколи можна знайти щось хороше.

Ще я захоплююся вінтажними речами. Днями навіть з подругою збираємося відкрити онлайн-магазин вінтажу. Речі доставлятимемо з Європи, туди ж будемо їздити персонально за покупками. Зараз залагоджуємо останні організаційні моменти.

Серед улюблених брендів: Katsurina, SIX., Bevza.

Онлайн-шопінг не практикую. Звичайно, коли мені надсилають щось за бартером, тоді я можу вибрати, але заплатити власні кошти і замовляти кота в мішку – це не про мене.

Оскільки в мене 41 розмір ноги, я ніколи не пошкодую грошей на взуття. Люди думають: якщо у тебе нестандартний розмір ноги, то більше щастить купити щось на розпродажах, але ні. Баєри не дурні, вони розуміють, що ходовий розмір треба замовити в більшій кількості, а рідкісний – у меншій, тому я нечасто натрапляю на класне взуття свого розміру. А коли знаходжу і воно мені ще й подобається, то беру, скільки б не коштувало. Якщо з’являться зайві гроші, обов’язково куплю взуття від Maison Margiela.


Сережки no name

Мені їх подарувала найкраща подруга Юля Мочалова. Це вінтажні сережки, які нікому не підійшли, окрім мене, тому я їх забрала.


Жакет s.Oliver

Придбала на секонд-хенді. Він із чоловічої колекції, тому круто сидить і відповідає тренду на оверсайз.


Тренч no name

Я купила його на секонд-хенді за 120 гривень. Коли одягла тренч уперше й пішла гуляти, до мене підійшло троє людей, щоб запитати, де я його придбала.


Боді Zara

Купила його випадково, бо зазвичай рідко обираю одяг у мас-маркеті.


Брюки Revenger

Нещодавно знайшла на секонді. Спочатку вони коштували 400 гривень, але на них була знижка −80%, тому купила їх за 80 гривень.


Взуття Sintezia

Це пітерський бренд, він подарував мені черевики.


Сумка no name

Цю річ я теж купила на секонд-хенді за 150 гривень.

Про місто

Я з Херсонської області, потім навчалася в Одесі. Туди я повертаюся жити в теплу пору. Наразі мешкаю в Києві, бо в Одесі нудно в цей час.

Я дуже люблю спальні райони зі звичайними панельними п’ятиповерхівками та двориками. Особливо приємно навесні сісти на лавочці, де біля кожного під’їзду є свій палісадник з тюльпанами та саморобними прикрасами. Наприклад, лебеді з пластикових пляшок чи іграшки на клумбах. У схожому дворі минуло моє дитинство, і ніде в Парижі мені не буде так добре, як тут.

Звісно, можна підібрати класний лук, піти на Рейтарську, щоб сфотографуватись для Instagram, випити кави, подивитись на стильних людей, але найспокійніше мені саме у спальних районах.