Продовжуємо фотографувати містян і запитувати їх про одяг, шопінг та улюблене місце в Києві. Герой нового матеріалу рубрики «Зовнішній вигляд» – Саша Саттаров.

 Підпишись на Telegram-канал Kyiv Looks про українські бренди

Ми розмовляємо з Сашею на вулиці Льва Толстого.

На Саші: кепка New Era, оправа Ray Ban, худі Noah, куртка Levi’s, бананка Cote&Ciel, брюки G-Star, кросівки Adidas Nite Jogger, шкарпетки Stance, годинник Nixon Ranger

Про шопінг

Немає якогось одного бренду, за яким я женуся. І не буває ситуацій типу «ой, треба йти на шопінг». Я купую одяг, коли кудись їжджу, якщо є потреба в чомусь конкретному або, наприклад, коли дуже сподобалась річ.

Уже багато років, перш ніж купити річ, яка мене одразу не зачепила, замислююся, наскільки це раціонально і потрібно. Попри те, що працюю в індустрії споживання, хочу, щоб все було свідомо. Гнатися за кількістю вже не цікаво, бо пропозиція перевищує попит. Тому хочеться чітко визначати, що є моїм і для чого воно потрібне. Старі речі завжди віддаю комусь або можу продати, якщо вони в гарному стані.

У мене немає чогось, перед чим я не можу втриматися. Багато разів я відмовлявся від речей, які мені дуже хотілося мати, здебільшого від кросівок. Наприклад, коли виходили дропи Yeezy або інше круте взуття, яке ніде неможливо дістати, тільки на вторинному ринку за вдвічі або втричі вищою ціною. Я вже збирався вводити номер картки, потім брав маленьку перерву і розумів: а навіщо?

У мене дві улюблені пари взуття: Adidas Hike Low Alexander Wang, придбана в Лондоні рік тому, та Nike React Element 87, подарована друзями з Nike. З першою моделлю дуже дивно вийшло: жодного хайпу вона не викликала, проте її в Європі було неможливо дістати.

Серед улюблених брендів: Noah, Stussy, Undefeated, Fear of God, Stance, Kent&Curven та різні японські бренди. Stussy для мене історично важлива марка, я їй віддавав перевагу, коли це ще не було мейнстримом. Є багато брендів, які мені подобаються, але вони надто дорогі чи не в моєму стилі. Але те, як їх створюють, дуже імпонує.

Fear of God – це бренд Джеррі Лоренцо, який працював із Каньє Вестом над Yeezy кілька сезонів і потім почав створювати свій бренд із відточеною ідеологією. Він дуже дорогий: у корнері магазину Selfridges кросівки від 700 фунтів, джинси – 1 200, а футболки – 300-400. Як би мені ці джинси не подобалися, але вважаю, 1 200 фунтів – це багато, бо є дешевші хороші альтернативи. Недавно у Джері вийшла колаборація з Nike, не схожа ні на що інше, до чого ми звикли. На жаль, вона не дійшла до нашої країни.

Люблю шопінг офлайн, хоча іноді можу замовити щось і в онлайні. Зазвичай це ті речі, які неможливо придбати в інший спосіб. Наприклад, худі Noah продаються лише в трьох брендових магазинах: у Нью-Йорку, Токіо та в усіх корнерах Dover Street Market. Тобто їх можна тільки онлайн купити. Коли я робив замовлення, за 30 секунд цієї кофти вже не було.


Кепка New Era

Купив її та ще одну в Берліні, коли в магазині були космічні знижки.


Оправа Ray Ban

Ці окуляри для корекції зору. Оправу мені лікар рекомендує носити на роботі, за кермом та коли йду в кінотеатр.


Худі Noah

Noah – це бренд колишнього креативного директора Supreme. Теж нью-йоркський і зі скейтбординговим корінням. Noah – це не ім’я дизайнера, його насправді звуть Брендон Бабензієн. Я його називаю «Supreme для тих, кому за 30». Мені близька їхня політика соціальної відповідальності.


Куртка Levi’s

Придбав куртку в Києві. Люблю цей бренд. Подобається, як вони по-новому подають класику та позиціонують себе. Зараз у команді новий CEO, який ставить бренд знову на карту сучасності, використовуючи всі свої маркетингові та технологічні напрацювання. Дуже багато зроблено простих на перший погляд речей, щоб марка почала нове життя.


Бананка Cote&Ciel

Це французький бренд, який заснував колишній німецький архітектор. І в них є трохи азійського коріння. Вони роблять, умовно кажучи, класику майбутнього, тобто всі їхні речі дуже цікавих форм. Зовні вони можуть мати мінімалістичний вигляд, але водночас відрізняються від усього, що пропонують інші бренди.


Брюки G-Star

Я не пам’ятаю, як ця модель називається, але купив я їх в Україні. Скільки років ношу, а все одно вони мої улюблені. Прикольно, що тепер знову актуальні речі з накладними кишенями. Ці брюки вже раз підштопані, але я не можу просто так з ними розлучитися. І ще вони постійно вигоряють і набувають свого індивідуального вигляду.

Круто, що бренд G-Star надихається мілітарі-тематикою, працює над тим, щоб одяг був функціональним, але водночас не переходить межі. І там є з чого вибрати.


Кросівки Adidas Nite Jogger

Цю пару мені подарував бренд.


Шкарпетки Stance

Вважаю, що це найкращі шкарпетки у світі.

Про місто

Я не з Києва, але живу тут з 2004 року. Дуже люблю це місто, хоч раніше воно мені здавалось більш зручним і крутим. Можливо, це пов’язано з тим, що тепер часто буваю в Європі. Ось, наприклад, нещодавно їздив до Лондона і вважаю, що це столиця світу. Ти в ній почуваєшся максимально комфортно: парки, дороги, прогулянки – немає жодних перешкод. Ходиш де завгодно і як завгодно. А у нас все розташовано острівцями, і, щоб кудись дістатися, тобі треба докласти надзвичайно багато зусиль. Хочеш із кимось зустрітися, з кимось кави попити – одразу думаєш, як доїхати, де припаркуватися – це незручно.

З локацій подобається район Золотих воріт. Ще з 2005 року в мене з друзями склалася традиція там постійно зустрічатися. Люблю ще район урядового кварталу, зокрема алею Пилипа Орлика. Улітку ввечері там особливо тихо та спокійно. Люблю почитати там чи каву випити. Улюблений заклад – кав’ярня 16.Coffee на Кропивницького.