Продовжуємо фотографувати містян та запитувати їх про одяг, шопінг та улюблене місце в Києві. Герой нового матеріалу рубрики «Зовнішній вигляд» – діджей, лайфстайл- та тревел-блогер Дмитро Дір.

 Підпишись на канал про стиль KYIV LOOKS В TELEGRAM

Ми розмовляємо з Дмитром на вулиці Кропивницького.

На Дімі: бейсболка Anna Sun, худі Diesel, косуха no name, брюки Comme des Garcons, хайтопи Ali Saulidi, рюкзак Cote&Ciel.

Про шопінг

Одразу скажу, що для мене одяг – це про відчуття, тому що він здатен змінити людину повністю: від зовнішності до внутрішнього стану.

Але найменше я хочу бути людиною, яка безвідповідально скуповує одяг і корзинами виносить його з магазинів. Тому до вибору одягу намагаюсь ставитися максимально свідомо. Якщо я розумію, що якусь річ більше не одягну, то одразу віддаю комусь або продаю. Крім того, тепер є багато методів не просто позбутися речей, а навіть допомогти комусь: продати на «Кураж Базарі» або віддати у магазин «Ласка». Викидати одяг – не моя історія.

Взуття і рюкзаки – це найдорожчі речі в моєму гардеробі. Я прихильник того, щоб купити взуття за кілька сотень доларів і, правильно доглядаючи, носити його не один сезон.

Якщо говорити про українські бренди, то люблю Ali Saulidi, Syndicate. А взагалі з чоловічою модою в Україні все дуже неоднозначно. Всі чомусь вирішили, що чоловікам одяг не потрібен. Але якщо не буде пропозиції, то не буде й попиту.

Зі світових брендів мені подобаються Gucci, Vetements. Не тільки з погляду мистецтва, бо мода і є мистецтвом, а тим, як вони впливають на світову моду загалом. Вона стає зрозумілою, ближчою і більш реальною. Якщо раніше бренди лакшері були недоступними та схожими на музейні експонати, то зараз будь-хто може собі купити щось брендове за дуже бюджетні гроші. Як приклад – аксесуари, які є майже в кожному модному домі. Якщо ти не можеш собі дозволити придбати куртку за 2000 доларів, то ремінь за 150 цілком можливо.

Вважаю, що нема жодної людини, яка б не мала стосунку до моди. Бо одяг є в кожного. Усе залежить тільки від ставлення до нього.


Косуха no name

Косуха завдяки своїй універсальності має бути в гардеробі кожного. Та й узагалі – це моя улюблена річ.Купив її два роки тому на «Кураж Базарі». Мій знайомий продавав свої речі, і ця куртка там висіла, я ходив навколо неї і довго сумнівався. За місяць знову побачив на «Куражі» знайомого, який продавав цю ж косуху. Подумав: якщо вона мене дочекалася, значить треба брати. Він самостійно перешивав, додавав бахрому. Тому такі речі для мене завжди цінні, бо у них є історія. Тепер це моя нова історія.


Бейсболка Anna Sun

Я дуже люблю кепки і ношу їх, не знімаючи, вже рік. Деякі люди навіть не пам’ятають, що у мене є волосся. Але це частина мого стилю, мені так комфортно.

За це літо я вже зносив шість однакових кепок. Конкретно цю придбав у магазині «Всі.Свої» за 200 гривень. На жаль, бренд припинив їх випускати на холодний сезон. Я вже думаю, що варто написати їм і запитати, чи немає ще однієї на складі.


Худі Diesel

У суботу грав на відкритті магазину Diesel в Одесі, там і купив це худі. Воно з капсульної колекції ha(u)te couture – гра слів, яка мені дуже сподобалась. Уся колекція побудована на хейтерській темі в інтернеті. Найкращий напис, який, на жаль, до нас не приїхав, був «Diesel – is overpriced shit!», тому я взяв «Diesel is dead» – у дусі часу.


Хайтопи Ali Saulidi

Неймовірно талановитий дизайнер. Я пам’ятаю його, коли він тільки починав свою діяльність, і вже тоді чекав моменту, коли зможу дозволити собі взуття від Алі. Це моя улюблена пара, яка підходить абсолютно під все. Коли я був у Парижі, десятки людей підходили, щоб запитати, чиє це взуття. Було б класно, якби Алі вже почав нарешті шити чоловічий одяг. Скажу йому про це ще раз.


Брюки Comme des Garcons

Я купив їх у Atelier 1 зі знижкою -70%. Обожнюю концептуальних дизайнерів. Чесно кажучи, ця річ теж мене чекала. Вірю в такі штуки.


Рюкзак Cote&Ciel

Купив його в Києві у магазині Bagman на Золотих воротах. Більшість асортименту – Eastpak, який я теж люблю за якість і цікаві колаборації. А цей французький бренд вони привезли зовсім недавно, і там дуже круті футуристичні моделі.


Про місто

Я живу в Києві вже багато років і відчуваю себе частиною міста. Улюблена локація – це, звичайно, Золоті ворота. Цей район для мене максимально наближений до старовинного європейського містечка. Там французьке посольство, багато затишних кав’ярень, працює креативна тусовка молоді – усе це створює класну атмосферу.Конкретного місця сили у мене нема. Я вірю в те, що сила там, де ти.