The Village Україна в рубриці «Зовнішній вигляд» фотографує містян і просить їх розповісти про свій одяг, шопінг та улюблене місце в Києві. Напередодні Fashion Tech Summit ми поговорили зі співзасновницею Наталею Моденовою.

 Підпишись на канал про стиль KYIV LOOKS В TELEGRAM

Ми розмовляємо з Наталею на вулиці Воздвиженській.

На Наталі: кепка Omelya, окуляри Celine, сорочка-куртка Yulia Yefimtchuk, боді American Apparel, босоніжки Dries Van Noten, спідниця American Apparel, сумка DFF, кольє MiuMiu

Про шопінг

Мода – моя професія, тому я не шоплюся у торгових центрах і більша частина моїх речей є дизайнерськими. Улюблені дизайнери, в одязі яких мені комфортно – це ANOUKI, Dalood, Marianna Senchina, Yulia Yefimtchuk, Anton Belinskiy. Це ті, що люблю і часто ношу. Якщо зазирнути за межі країни, то мені подобається Jacquemus, PRADA, Balenciaga Ніколя Геск’єра.

Проте з першого січня я собі придумала челендж – відмовитись на один рік від покупок одягу зовсім. Винятки – білизна і спортивний одяг. За цей час я купила лише куртку і тільки через те, що свою загубила у поїздці в Мексиці. Надмірне виробництво і несвідоме споживання – це те, що справді є в індустрії і мас-маркет цьому особливо сприяє. Тому я вирішила зробити такий експеримент над собою.


Кепка Omelya

У вересні йшов дрібний дощ і мені не хотілось брати парасолю. Тоді я взяла цю кепку, щоб просто захиститись від дощу, і відкрила для себе цей головний убір. Раніше думала, що кепки мені не личать і ніколи не носила їх, а зараз не знімаю. До цього вона провела в шафі років 5 – із часу проведення одного з перших показів Omelya на Odessa Fashion Days.


Кольє Miu Miu

Купила його у Флоренції. Взагалі, люблю будь-які прикраси, а особливо якщо в них є ланцюг і каміння великого розміру. Нерідко ношу кілька прикрас водночас.


Окуляри Céline

Ці класичні чорні окуляри купила в duty free.


Cорочка-куртка
Yulia Yefimtchuk

Коли я потрапила до дизайнерки у новий шоурум і вибирала речі в гардероб, то зупинилася на цьому show piece, який каже «ТВОРЯЩИЕ РЕАЛЬНОСТЬ». Усі ці слогани – це сильна сторона Юлі. Це корелює з колекцією, якою дизайнерка здобула перемогу на фестивалі Hyeres International Festival of Fashion and Photography в Єрі, який проводить LVMH.


Боді American Apparel

Довго не могла знайти боді саме такої форми у Європі, зате знайшла у Нью-Йорку, коли ми проводили там показ Anna K.

На жаль, бренд зараз припинив існування, оскільки виробництво повністю відбувалося в США, а це дуже недешево. До речі, нещодавно я була в LA на одному з івентів, який проходив у приміщенні, де раніше виготовляли цей одяг.


Спідниця American Apparel

Цю спідницю купила у Парижі.


Сумка DFF

Це бренд мого друга Віті Дікасова, який зараз робить чоловічий одяг. Але починав він якраз зі шкіряних сумок та курток. Ця сумка одна з limited edition. Я її люблю за універсальність – ношу на пояс, через плече та як клатч.


Босоніжки Dries Van Noten

Їх теж купила у Парижі в Le Bon Marche. Люблю час пре-колекцій у нашому шоурумi (січень та червень), тому що це час знижок у всіх магазинах – у Франції цей період встановлюється на законодавчому рівні. Але ця практика зараз не актуальна через мій челендж не купувати речі.

Про місто

Я родом не з Києва, але люблю це місто. Улюблена локація – Золоті ворота, я називаю цей район Верхній град. Ми з моїм другом знайшли цю назву у якомусь довіднику про Київ і відтоді так називаємо.

До нас – раніше на тиждень моди, а тепер на конференції – часто приїжджають гості з-за кордону, яким ми намагаємось показати Київ. Оскільки я люблю поїсти, то воджу їх ресторанами. Серед моїх фаворитів: Tri – рай здорового харчування, «Гімалаї» – там справжня індійська кухня та ресторани моїх друзів Олени та Діми Борисових.